Nieuwsbericht

Goud voor roeier Bart Rovers

Bart Roovers van Die Leythe heeft op de Olympische baan van Rio de Janeioro goud veroverd met de acht bij de wereldkampioenschappen voor junioren.

De Jongens Holland Acht, het speerpunt van bondscoach Ronald Florijn, groeide in het toernooi, en wonnen de herkansing door de sterke Amerikaanse acht te verslaan. In de  finalerace, met de sterkste ploegen van de wereld, ontvouwde zich een klassieke inhaalrace: de solide roeiende Holland Acht met slag Bram Schwarz van Het Spaarne stoomde op van de zesde plek na 500m naar de vierde plek na 1000m. Na 1500 meter lag de Nederlandse boot op de tweede plaats om daarna in een machtige versnelling de Amerikaanse acht, die de hele race had voorgelegen, met bijna een lengte te verslaan.

De favoriete Duitse acht werd derde, gevolgd door Italië, Engeland en Rusland. De Russische ploeg, eerder dit jaar nog winnaar van de EK voor Nederland, werd op een achterstand van 20 seconden gevaren.

De Meisjes Holland Acht met Die Leythe-roeister Karolien Florijn haalde de finale helaas niet. De Nederlandse boot werd door de Chinese acht met 0,4 seconden verschil uit de eindstrijd gehouden.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.