Nieuwsbericht

Tessa van Schagen naast podium

Tessa van Schaken van Leiden Atletiek is bij de NK in het Olympisch Stadion van Amsterdam net buiten de prijzen gevallen. De Leidse sprintster, die vrijdag de finale van de 100 meter misliep, eindigde op de 200 meter als vierde in 23.36. Dat was weliswaar zestiende sneller dan in de halve finale, maar dus net niet genoeg voor een plekje op het erepodium. De lange spriint werd - bij afwezigheid van 100 meter-kampioene Dafne Schippers - gewonnen door Jamile Samuels.

Een vierde plek was er ook eerder op de dag en wel voor de voor Groningen Atletiek uitkomende Eva Reinders (foto). De kogelslingerster woont en traint in Leiden. In Amsterdam kwam ze met haar vijfde worp tot 51.10 meter, hetgeen 57 centimeter te kort was voor het brons. De wedstrijd werd gewonnen door Wendy Koolhaas met een worp van 62.91 meter.

Op de slotdag van het NK heeft Noah Schutte van Leiden Atletiek zich niet kunnen mengen in de strijd om de medailles op de 5.000 meter. Op winnaar Dennis Light stond geen maat. Hij liep de 5 kilometer in 13.23.00 en was de enige binnen de 14 minuten. Schutte werd zesde in 14.49.18. Zijn clubgenoten Vincent Mensen en Flores Weverling werden respectievelijk achtste en zestiende in 14.53.29 en 15.01.14.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.