Nieuwsbericht

Teleurstellende 'Leidse' start NK atletiek

De eerste twee dagen van het ASICS NK Atletiek in Amsterdam zijn voor de Leidse deelnemers teleurstellend verlopen. Alle vier de leden van Leiden Atletiek, die op donderdag en vrijdag in actie kwamen, werden uitgeschakeld in de series of halve finales.

De grootste teleurstelling was de eliminatie van Tessa van Schagen, één van de grote talenten van ons land op de sprint. Op de 100 meter was ze rechtstreeks geplaatst voor de halve finales, maar liep daarin slechts de tiende tijd, terwijl er acht plaastsen te vergeven wareen voor de finale. Van Schagen kon niet profiteren van de aanzuigende werking van wereldtopper Dafne Schippers in haar halve finale en finishte in 11.86.

Op de 400 meter horden kwam Annemarie Heemskerk niet door de series. Haar 1.05.42 was niet snel genoeg. Ze werd vierde in de serie en er kwam geen Q achter haar naam te staan.

Een dag eerder was het doek al gevallen voor Nick van Schagen en Seppe van 't Westende. Ook zij overleefden de series niet. Van Schagen werd in zijn serie zevende op de 400 meter in 50.81, bijna twee seconden te traag voor de finale. Van 't Westende liep op de 1500 meter 4.04.69 en had bijna zeven seconden sneller moeten zijn voor de eindronde.

 

 

 

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.