Nieuwsbericht

Teleurstellende 'Leidse' start NK atletiek

De eerste twee dagen van het ASICS NK Atletiek in Amsterdam zijn voor de Leidse deelnemers teleurstellend verlopen. Alle vier de leden van Leiden Atletiek, die op donderdag en vrijdag in actie kwamen, werden uitgeschakeld in de series of halve finales.

De grootste teleurstelling was de eliminatie van Tessa van Schagen, één van de grote talenten van ons land op de sprint. Op de 100 meter was ze rechtstreeks geplaatst voor de halve finales, maar liep daarin slechts de tiende tijd, terwijl er acht plaastsen te vergeven wareen voor de finale. Van Schagen kon niet profiteren van de aanzuigende werking van wereldtopper Dafne Schippers in haar halve finale en finishte in 11.86.

Op de 400 meter horden kwam Annemarie Heemskerk niet door de series. Haar 1.05.42 was niet snel genoeg. Ze werd vierde in de serie en er kwam geen Q achter haar naam te staan.

Een dag eerder was het doek al gevallen voor Nick van Schagen en Seppe van 't Westende. Ook zij overleefden de series niet. Van Schagen werd in zijn serie zevende op de 400 meter in 50.81, bijna twee seconden te traag voor de finale. Van 't Westende liep op de 1500 meter 4.04.69 en had bijna zeven seconden sneller moeten zijn voor de eindronde.