Nieuwsbericht

Brons Lucinde Wiersema op EK doven

Bij haar debuut op het EK voor dove atleten heeft Lucinde Wiersema verrassend brons gewonnen op de zevenkamp. De 17-jarige verzamelde als jongste in het deelnemersveld in het Poolse Bydgoszcz 4059 punten op de meerkamp. In twee dagen deed ze de 100 meter horden, hoogspringen, kogelstoten, 200 meter, verspringen, speerwerpen en een 800 meter als afsluiting.

De B-juniore van Leiden Atletiek verbeterde daarbij haar persoonlijke records op de 200 en 800 meter. Het werpen ging iets minder goed, waar bij gezegd moet worden dat ze voor het eerst met een 4 kilo zware kogel moest stoten. Het verspringen leverde een mooie 5.10 meter op, maar met teveel meewind om als persoonlijk record te tellen.

De bronzen medaille is een mooie beloning voor hard werken van Lucinde en haar trainer Raul Varona Perez die in Leiden bij trainingen vaak wordt bijgestaan door een doventolk. Het goud ging in Polen naar de Russische Anastasia Klechkina, zilver was voor de Duitse Felicitas Merker.

Enkele dagen later kwam Lucinde nog in actie op twee 'losse' onderdelen en dat leverde tweemaal een fraaie vierde plaats op. Bij het hinkstapspringen deed ze dat met een dik nieuw persoonlijk record van 11.15 meter. Op de slotdag van het EK sprong Lucinde 1.63 meter hoog. Ze had daar net een poging te veel voor nodig om daarmee een tweede bronzen medaille in de wacht te slepen.

Een interview met Lucinde Wiersema staat op de website van Leiden Atletiek.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.