Nieuwsbericht

Oude Vier Njord in finale Varsity

De Oude Vier van Njord is geslaagd in zijn missie. De Leidse roeiers wilden de finale halen van de 131ste Varsity, de oudste en belangrijkste studentenroeiwedstrijd. De laatste drie keer was dat niet gelukt.

Nu wel, zij het op het nippertje. In de finale kwam Njord als vijfde over de finish, maar schoof door naar plaats drie door diverse diskwalificaties. Voor Njord was het een zaak van prestige, want de vereniging stond tenslotte in 1878 aan de basis van deze wedstrijd.

De boot van Njord werd bemand door Sebastiaan van Kints, Floris Röling, Stef Broenink, Peter Gründen en stuurvrouwe Loes Coppens. De Varsity werd voor de vierde keer op rij gewonnen door Nereus. Met een Leids tintje, want de Amsterdamse ploeg wordt getraind en gecoacht door Leidenaar Jan Klerks.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.