Nieuwsbericht

Thunder Tournament bij Lightning

Op zondag 20 september organiseert American Football Club Lightning Leiden Thunder Tournament III. Na twee zeer succesvolle edities host de club het jaarlijks terugkerende grootste open Flag Football toernooi van Nederland. Zowel bestaande als nieuw te vormen teams zijn vanaf tien uur ’s morgens welkom op de accommodatie aan de Montgomerystraat in Leiden. Inschrijven kan via de website: www.lightningleiden.nl

Flag Football is een non-contact variant van de contactsport American Football en boekt de afgelopen jaren steeds meer terreinwinst in Nederland. Internationaal geniet de sport een enorme bekendheid en een zeer hoog competitieniveau. Zowel kinderen als volwassenen spelen deze sport in Nederland in competitievorm. Flag Football bereidt jonge spelers (kinderen) voor op American Football door de basis bestaande uit tactiek, techniek en strategie bij te brengen. Waar bij American Football spelers worden gestopt door een tackle, gebeurt dit bij Flag Football door het wegtrekken van 'flags' bij de tegenspeler. Deze flags bevinden zich in een riem om de middel van alle spelers.

Sinds 1997 staat Lightning Leiden bekend als de American Football Vereniging van de stad Leiden en haar omgeving. De vereniging streeft er te allen tijden naar, de sport American Football te spelen op het hoogst haalbare niveau. Om dit te bereiken bouwt de vereniging op haar leden die beter bekend staan als de ‘Lightning Family’. De vereniging wordt gevormd door een sociale en eensgezinde club sportieve mensen die gezamenlijk streven naar gezelligheid, sportiviteit en prestaties.

Het Thunder Tournament staat open voor Peewees (7-12 jaar), Cubs (12-15 jaar) en senioren (vanaf 15 jaar).

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.