Nieuwsbericht

Thunder Tournament bij Lightning

Op zondag 20 september organiseert American Football Club Lightning Leiden Thunder Tournament III. Na twee zeer succesvolle edities host de club het jaarlijks terugkerende grootste open Flag Football toernooi van Nederland. Zowel bestaande als nieuw te vormen teams zijn vanaf tien uur ’s morgens welkom op de accommodatie aan de Montgomerystraat in Leiden. Inschrijven kan via de website: www.lightningleiden.nl

Flag Football is een non-contact variant van de contactsport American Football en boekt de afgelopen jaren steeds meer terreinwinst in Nederland. Internationaal geniet de sport een enorme bekendheid en een zeer hoog competitieniveau. Zowel kinderen als volwassenen spelen deze sport in Nederland in competitievorm. Flag Football bereidt jonge spelers (kinderen) voor op American Football door de basis bestaande uit tactiek, techniek en strategie bij te brengen. Waar bij American Football spelers worden gestopt door een tackle, gebeurt dit bij Flag Football door het wegtrekken van 'flags' bij de tegenspeler. Deze flags bevinden zich in een riem om de middel van alle spelers.

Sinds 1997 staat Lightning Leiden bekend als de American Football Vereniging van de stad Leiden en haar omgeving. De vereniging streeft er te allen tijden naar, de sport American Football te spelen op het hoogst haalbare niveau. Om dit te bereiken bouwt de vereniging op haar leden die beter bekend staan als de ‘Lightning Family’. De vereniging wordt gevormd door een sociale en eensgezinde club sportieve mensen die gezamenlijk streven naar gezelligheid, sportiviteit en prestaties.

Het Thunder Tournament staat open voor Peewees (7-12 jaar), Cubs (12-15 jaar) en senioren (vanaf 15 jaar).