Nieuwsbericht

Zeven medailles Leiden Atletiek

Het Nederlands kampioenschap atletiek voor junioren vond afgelopen weekend plaats in Breda. Vanaf vrijdagavond kwamen 29 Leidse A- en B-junioren in actie op de verschillende onderdelen. Deze grote afvaardiging zorgde ook voor een groot aantal medailles. De teller stond al op viermaal zilver en eenmaal brons toen de meisjes B er aan het eind van het kampioenschap tweemaal goud aan toevoegden op de estafettes.

Eerst zorgden Kyara Tjin-A-Lim, Janneke Lemmerzaal, Emma Gommers en Yasmin Liverpool voor goud op de 4 x 100 meter in een race waarin de wissels niet eens heel scherp waren. Daarna was het de beurt aan Gwen Hogenboom, Anniek Roskam, opnieuw Emma Gommers en Roos van Elk op de 4 x 400 meter. Ook zijn wisten het stokje als eerste over de streep te brengen op de snelle Mondo baan van AV Sprint.

Op zaterdag was het 'medaillebal' geopend door de 800 meters lopers. C-juniore Roos van Elk zorgde voor een mooie stunt door derde te worden op de 800 meter bij de meisjes B. Ze deed dat bovendien in een nieuw clubrecord tijd van 2.16.42. Daarna liep Jelte van Atten in de tactische race bij de jongens B met een goed eindschot dat beloond werd met een zilveren plak.

Toen was het aan de kogelslingeraars om de oogst uit te breiden. Thieme Schmidt deed dat bij de jongens B wel op heel spannende wijze door na vijfmaal ongeldig te slingeren bij zijn zesde poging een nieuw clubrecord te vestigen met 53.12 en goed voor een zilveren medaille. Diezelfde medaille veroverde Marije Efdee bij de meisjes A met een afstand van 47.58 meter.

Fleur van der Put opende haar wedstrijd discuswerpen met een goede 38.44 meter. Dat verloste haar helaas niet van de spanning en het bleef bij die afstand terwijl ze dit jaar al een paar keer over de 40 meter had geworpen. Het leverde haar nu zilver op en daar was ze heel tevreden mee.

Tevreden kon ook Stan Does zijn na het polsstokhoogspringen. Hij verbeterde tweemaal zijn persoonlijk en clubrecord naar 4.51 en 4.61 meter. Het was helaas net niet genoeg voor een medaille in een wedstrijd op hoog niveau. Ook bij het hoogspringen werd hij gedeeld vierde met een hoogte van 1.90 meter.

Ronduit sensationeel was het optreden van Yasmin Liverpool. De nieuwkomer bij de meisjes B werd zaterdag vierde op 100 meter en was zondag zelfs de snelste op de 200 meter met een tijd van 25.04. Ze beschikt echter niet over een Nederlands paspoort dus haar deelname bij het kampioenschap was buiten mededinging voor de medailles.

Jeroen Reijman liep in twee finales met horden. Hij werd zesde op de 110 meter met een keurige 15.03, maar was teleurgesteld over zijn vierde plaats op de 400 meter horden waar hij zichzelf medaillekansen had toegedicht. Lucinde Wiersema deed aan maar liefst vier onderdelen mee. De dove B-juniore werd 5e bij het hinkstapspringen, 7e bij het speerwerpen en het hoogspringen en 9e bij het kogelstoten.

Op de foto: Thieme Schmidt (zilver), Roos van Elk (brons) en Jelte van Atten (zilver).

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.