Nieuwsbericht

Scylla ontvangt Chinese expats.

Tafeltennis is de grootste sport in China. En omdat er in Zuid-Holland inmiddels veel Chinezen wonen die door hun bedrijf uitgezonden zijn naar Nederland hebben de Zuid-Hollandse Investeringsmaatschappij InnovationQuarter en de organisatie van Chinese bedrijven in Nederland ACIEN, samen met de Leidse Tafeltennisvereniging Scylla, het initiatief genomen om een tafeltennismiddag voor Chinese expats bij Scylla te organiseren op zondag 21 juni.

Deze middag werd uitstekend bezocht. Er waren enkele sprekers, waaronder Chris van Voorden, Director Foreign Investments, Er waren activiteiten voor de kinderen en een informeel tafeltennis toernooi. De middag werd afgesloten met een buffet.

Onverwachte welkome gast was Chris Teunissen, de consul van Nederland in Shanghai, die momenteel in Nederland is en tijd vrij maakte om deze bijeenkomst bij te wonen.

Het nuttige werd met het aangename verenigd. Naast een informatief deel van het programma was er ruimte voor netwerken en ontspanning. Een prima manier om verschillende culturen dichter bij elkaar te brengen.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.