Nieuwsbericht

Van Schagen wint bij Gouden Spike

Ondanks de wat herfstachtige omstandigheden werden er zaterdag topprestaties geleverd bij de wedstrijden om de 44ste Gouden Spike. Van alle deelnemers van Leiden Atletiek maakte Tessa van Schagen de meeste indruk. Na een wat mindere periode won zij voor eigen publiek de 200 meter afgetekend in een nette 23.58 seconde. Daarmee voldeed ze aan de limiet voor deelname aan de Europese kampioenschappen voor neo-senioren (20-22 jaar) deze zomer in Tallinn, maar van deelname aan dat toernooi had ze zich bij de indoorkampioenschappen al verzekerd.

Na een stressfractuur in de voet maakte Noah Schutte zijn rentree op de atletiekbaan. Het Leidse talent deed dat uitstekend door op de 3000 meter een persoonlijk record van 8.25.76 op te tekenen. Paul Zwama werd met 30.11.80 5e op de 10000 meter in de B-race waarin de lopers het wel erg zwaar te verduren hadden met de harde wind.

De 44ste Gouden Spike, de dagprijs voor de meest aansprekende prestatie, ging naar Abrar Osman uit Eritrea die de 10.000 meter won in een supersnelle tijd van 27.41.69. Van hoog niveau waren ook de discusworp van Erik Cadee van 64.57 meter, de kogelstoot van de Australiër Damien Birkinhead van 20.40 meter en de speerworp van diens landgenote Kelsey-Lee Roberts van 59.45 meter.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.