Nieuwsbericht

NK-zilver Tiis van der Werf

Afgelopen weekend streden de beste jeugdspelers van Nederland  in Panningen om de titel in de Nationale Meerkampen Tafeltennis. Tiis van der Werf van Scylla (op de foto rechtsboven) zorgde voor een verrassing door tweede te worden. Het scheelde maar een haar of hij had het toernooi gewonnen.

Met Piet Bakker als coach speelde van der Werf een uitstekend toernooi. Van de 10 partijen won hij er maar liefst 8. Op de openingsdag verloor hij alleen van Sjoerd Vaders en de latere toernooiwinnaar Roel Bogie. Beide partijen verloor hij op het nippertje (beiden keren 8-11 in de vijfde game). Winst tegen Bogie was voldoende geweest voor de titel. Toch kan de Leidenaar terugzien op een zeer succesvol toernooi waar hij wederom heeft laten zien bij de top van Nederland te horen. Eerder dit jaar werd van der Werf ook al tweede in de Nationale Jeugdmasters die in Leiden werden gehouden.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.