Nieuwsbericht

Dubbele winst voor De Zijl

De mannen van De Zijl Zwemsport hebben een prima weekeinde achter de rug. Na een lange periode, waarin moeizaam de punten bijeen werden gesprokkeld, won de ploeg van Niels Joor twee keer: zaterdag thuis van De Ham (11-6) en zondag uit bij AZC (6-8).

Vooral de van oudsher altijd beladen streekderby in Alphen aan den Rijn was van belang. De overwinning betekende zekerheid over de vijfde plaats en dus een eerste ronde play-offs tegen de nummer vier. Thuisvoordeel zat er al een paar weken niet meer in. De Zijl begint dus in 'vreemd water', maar waar is nog niet duidelijk. Er zijn zo vlak voor het einde van de reguliere competitie twee mogelijkheden: Ede (Polar Bears) of Gouda (GZC Donk).

De Leidse ploeg had zaterdag tegen De Ham lang nodig om het verschil te kunnen maken. Na drie perioden was de wedstrijd nog in evenwicht: 6-6. Toen echter volgde de explosie, die zou leiden tot vijf doelpunten en uiteindelijk toch nog een ruime overwinning.

Zondag in Alphen aan den Rijn was De Zijl van meet af aan de bovenliggende ploeg. Bij de rust was er al een gat van drie doelpunten (3-6) en dat werd in de derde periode opgerekt tot 3-8, waarmee de winst de Leidse ploeg eigenlijk niet meer kon ontgaan. AZC sputterde nog wel flink tegen, maakte ook drie doelpunten in het laatste deel tegen De Zijl nul, maar de overwinning kon worden bijgeschreven op het conto van Joor en zijn mannen.

De Zijl - De Ham 11-6 (1-2, 3-2, 2-2 en 5-0).
Doelpunten De Zijl: Koen Heiden 3, Thijs Versluis 2, Sebastiaan Goed, Bart Turk, Jasper Haasnoot, Menno Dalmijn, Tom Nederend en Joost Lameijer.

AZC - De Zijl 6-8 (1-3, 2-3, 0-2 en 3-0).
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 2, Koen Heiden, Menno Dalmijn, Bart Turk, Sebastiaan Goed, Omar Qachach en Tim van der Meer.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.