Nieuwsbericht

Dubbele winst voor De Zijl

De mannen van De Zijl Zwemsport hebben een prima weekeinde achter de rug. Na een lange periode, waarin moeizaam de punten bijeen werden gesprokkeld, won de ploeg van Niels Joor twee keer: zaterdag thuis van De Ham (11-6) en zondag uit bij AZC (6-8).

Vooral de van oudsher altijd beladen streekderby in Alphen aan den Rijn was van belang. De overwinning betekende zekerheid over de vijfde plaats en dus een eerste ronde play-offs tegen de nummer vier. Thuisvoordeel zat er al een paar weken niet meer in. De Zijl begint dus in 'vreemd water', maar waar is nog niet duidelijk. Er zijn zo vlak voor het einde van de reguliere competitie twee mogelijkheden: Ede (Polar Bears) of Gouda (GZC Donk).

De Leidse ploeg had zaterdag tegen De Ham lang nodig om het verschil te kunnen maken. Na drie perioden was de wedstrijd nog in evenwicht: 6-6. Toen echter volgde de explosie, die zou leiden tot vijf doelpunten en uiteindelijk toch nog een ruime overwinning.

Zondag in Alphen aan den Rijn was De Zijl van meet af aan de bovenliggende ploeg. Bij de rust was er al een gat van drie doelpunten (3-6) en dat werd in de derde periode opgerekt tot 3-8, waarmee de winst de Leidse ploeg eigenlijk niet meer kon ontgaan. AZC sputterde nog wel flink tegen, maakte ook drie doelpunten in het laatste deel tegen De Zijl nul, maar de overwinning kon worden bijgeschreven op het conto van Joor en zijn mannen.

De Zijl - De Ham 11-6 (1-2, 3-2, 2-2 en 5-0).
Doelpunten De Zijl: Koen Heiden 3, Thijs Versluis 2, Sebastiaan Goed, Bart Turk, Jasper Haasnoot, Menno Dalmijn, Tom Nederend en Joost Lameijer.

AZC - De Zijl 6-8 (1-3, 2-3, 0-2 en 3-0).
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 2, Koen Heiden, Menno Dalmijn, Bart Turk, Sebastiaan Goed, Omar Qachach en Tim van der Meer.