Nieuwsbericht

Wereldkampioen Rens Blom in Leiden

Op 11 augustus 2005 veroverde Rens Blom in Helsinki de wereldtitel polsstokhoogspringen met een sprong van 5,80 m. Daarmee was hij de eerste en tot nu toe enige Nederlander die een gouden medaille won tijdens de wereldkampioenschappen atletiek (outdoor). Rens Blom komt naar Leiden op dinsdag 9 juni.

Hij komt het verhaal vertellen van zijn mooie carrière met alle pieken maar ook diepe dalen. Het gaat ook over het moment dat Blom bij de zoveelste blessure gedwongen werd over een maatschappelijke carrière na te denken.

Hij doet dit in het kader van de serie workshops die Topsport Leiden aanbiedt.

Ook WijZijnSport.nl is aanwezig. Paul Dirkse en Pelle Baas houden zich naast crowdfunding ook bezig met het bewust maken van topsporters over hun maatschappelijke loopbaan. Bovendien praat ex-tophockeyer Tom Pijpers van Brixs Sport uit Den Haag hoe hij topsporters helpt aan werk in combinatie met hun topsportprogramma.

Kortom, een workshop vol (ex-)topsporters die begint om 20 uur en gratis en vrij toegankelijk is. Wel moet jij je vooraf opgeven met een mail naar info@topsportleiden.nl.

De locatie is het Leonardo College (Noachstraat 2, 2324 LT Leiden), waar dagelijks ongeveer 70 toptalenten studie en topsport combineren.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.