Nieuwsbericht

ZVL-BAM draagt titel over

De ambiance in De Zijl was perfect voor een spetterende avond. Een avond waarop ZVL-BAM moest winnen om gelijk te komen met Widex GZC Donk en in de finale om de landstitel een vijfde, beslissende wedstrijd moest forceren. Het werd een anti-climax. Van meet af aan was de Leidse ploeg kansloos, kwam halverwege het tweede kwart op een achterstand van 1-8 en vocht vanaf dat moment tegen de bierkaai. Het werd uiteindelijk 7-13, een eindstand waarmee GZC Donk de landstitel overnam van ZVL-BAM en de tiende nationale hoofdprijs in de prijzenkast kon zetten.

Voor de wedstrijd goed en wel was begonnen stond er al een 0-4 achterstand voor ZVL-BAM op het scorebord. Via doelpunten van Kahly Kruisinga, Maud Megens (2) en Marloes Nijhuis schoot GZC Donk als een raket uit de startblokken. Via een treffer van Iefke van Belkum veerde ZVL-BAM even op, maar het was slechts schijn. Lindi Stolle maakte vanuit de tweede lijn 1-5 en de Goudse ploeg bewees vervolgens uitstekend te kunnen omgaan met man-meer-situaties. Drie keer achter elkaar was het met een vrouw meer in het water raak via Melisa Dongelmans (2) en Isabella van Toorn.

Natuurlijk waren er ook een paar uitsluitingen voor GZC, maar de thuisclub profiteerde daar niet van. Marianne de Groot maakte wel 2-8 uit een strafworp, maar voordat de kleedkamers konden worden opgezocht was het via Isabella van Toorn 2-9. De instructies van Koen Plasmeijer zullen niet uitgebreid zijn geweest. Er was maar één mogelijkheid: alles uit de kast en kijken wat er nog te halen valt.

Dat waren in elk geval twee doelpunten (Marianne de Groot en Iefke van Belkum) en dat gaf de Leidse burger op de tribunes weer een sprankje hoop. Maar meer ook niet. Een treffer van grote afstand van Maud Megens en doelpunten van Laura de Graaf en Melissa Dongelmans uit man-meer-situaties zorgden zelfs aan het einde van het derde deel voor het grootste verschil in de wedstrijd: 4-12.

Het vierde kwart had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Aan beide kanten werd veel gewisseld en aan de Goudse kant van het bad werd het feest al gevierd. Dat Aukje van Belkum en Marloes Cabout nog voor 6-12 tekenden werd voor lief genomen. Uiteindelijk werd bij 7-13 (Melissa Dongelmans voor GZC en Brigitte Sleeking voor ZVL) de vrede getekend.

ZVL-BAM - GZC Donk 7-13 (1-6, 1-3, 2-3 en 3-1)
Doelpunten ZVL-BAM: Iefke van Belkum 2, Marianne de Groot 2, Aukje van Belkkum, Marloes Cabout en Brigitte Sleeking. Topscoorsters GZC: Melissa Dongelmans 4 en Maud Megens 3                                                           

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.