Nieuwsbericht

DIOK Nederlands kampioen Sevens

De heren van Leidse rugbyclub DIOK zijn afgelopen weekend op overtuigende wijze Nederlands kampioen Sevens geworden door in de finale het team van Castricum te verslaan. Na eerdere Sevens titels in 1993, 1995 en 2008 is dit alweer de vierde keer dat DIOK deze titel pakt.

In de poulewedstrijden rekende DIOK met overtuigende cijfers af met de teams van Wageningen, Bassets (Sassenheim) en AAC (Amsterdam), in de kwartfinale was DIOK vervolgens te sterk voor Breda. Tijdens de halve finale trof DIOK de heren van Amstelveen. Weliswaar een pittige tegenstander maar toch was DIOK met 5-28 ruim de betere.

In de finale moest DIOK daarop zien af te rekenen met Castricum, de regerend kampioen Sevens. Het werd een aantrekkelijk wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams. DIOK nam al snel een ruime voorsprong, maar Castricum bleef doorvechten. Het team van DIOK – dat tijdens het NK gecoacht werd door Leon Koenen – speelde het spel echter slimmer en trok met 43-10 de overwinning naar zich toe.

Op de foto van Els Barnas, staand vlnr: Leon Koenen (coach), Tom Altink, Diego Duijn, Thom de Ruyter, Jim Altink, Ruben Niggebrugge, Semih Berrak; zittend vlnr Durk Burgy, Alex Barnas, Bas Leupen, Nic Altink, Nick Gordijn, Titus Klumper

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.