Nieuwsbericht

ZVL-BAM achter in finale

ZVL-Bam zal dinsdagavond in De Zijl (20:45 uur) moeten terugslaan in de finaleserie om het Nederlands kampioenschap tegen Widex GZC Donk. In Gouda werd zaterdag de eerste wedstrijd van de maximale vijf verloren met 10-7.

Het begin van de Leidse ploeg was uitstekend. Via treffers van Ilse Koolhaas en Marianne de Groot kwam ZVL-BAM op een 0-2 voorsprong. Die werd echter nog voor het einde van het eerste kwart teniet gedaan door doelpunten van ex-ZVL’ster Maud Megens en Marloes Nijhuis.

Tot de rust was er redelijk evenwicht. Megens zorgde wel voor een voorsprong voor de thuisploeg, maar Kitty Lynn Joustra zette vervolgens de gelijkmaker op het scorebord. Toch ging GZC Donk met een voorsprong naar de kleedkamer, maar bij 4-3 (doelpunt Laura de Graaf) was de strijd nog open.

In de tweede helft begon ZVL-BAM niet goed. Aanvallend werden de kansen niet benut en ondanks goed keeperswerk van Anne Heijnis was er verdedigend geen antwoord op de offensieve Goudse daden. In één ruk werd het 8-3 door twee treffers van Lizette Rozenboom en goals van Marloes Nijhuis en Lindi Stolle. Daarmee stond ZVL-BAM voor een helse klus.

Maar al eerder in belangrijke wedstrijden toonde de ploeg van Koen Plasmeijer aan in de laatste fase goed te kunnen spelen. Zo ook nu. Ilse Koolhaas, Marloes Cabout en weer Koolhaas brachten de spanning terug: 8-6.

De Leidse ploeg kwam echter niet over die drempel van twee doelpunten verschil heen. Het werd 9-6 door Naomi Stomphorst, waarna Marloes Cabout de hoop levend hield. Het laatste woord was echter aan Maud Megens, die met haar derde treffers de winst voor GZC Donk veilig stelde.

GZC Donk – ZVL-BAM 10-7 (2-2, 2-1, 4-1 en 2-3).
Doelpunten ZVL-BAM: Ilse Koolhaas 3, Marloes Cabout 2, Marianne de Groot en Kitty Lynn Joustra. Topscoorster GZC: Maud Megens 3.

Op de archieffoto: Maud Megens, die met drie doelpunten haar oude ploeg pijn deed.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.