Nieuwsbericht

ZVL-BAM achter in finale

ZVL-Bam zal dinsdagavond in De Zijl (20:45 uur) moeten terugslaan in de finaleserie om het Nederlands kampioenschap tegen Widex GZC Donk. In Gouda werd zaterdag de eerste wedstrijd van de maximale vijf verloren met 10-7.

Het begin van de Leidse ploeg was uitstekend. Via treffers van Ilse Koolhaas en Marianne de Groot kwam ZVL-BAM op een 0-2 voorsprong. Die werd echter nog voor het einde van het eerste kwart teniet gedaan door doelpunten van ex-ZVL’ster Maud Megens en Marloes Nijhuis.

Tot de rust was er redelijk evenwicht. Megens zorgde wel voor een voorsprong voor de thuisploeg, maar Kitty Lynn Joustra zette vervolgens de gelijkmaker op het scorebord. Toch ging GZC Donk met een voorsprong naar de kleedkamer, maar bij 4-3 (doelpunt Laura de Graaf) was de strijd nog open.

In de tweede helft begon ZVL-BAM niet goed. Aanvallend werden de kansen niet benut en ondanks goed keeperswerk van Anne Heijnis was er verdedigend geen antwoord op de offensieve Goudse daden. In één ruk werd het 8-3 door twee treffers van Lizette Rozenboom en goals van Marloes Nijhuis en Lindi Stolle. Daarmee stond ZVL-BAM voor een helse klus.

Maar al eerder in belangrijke wedstrijden toonde de ploeg van Koen Plasmeijer aan in de laatste fase goed te kunnen spelen. Zo ook nu. Ilse Koolhaas, Marloes Cabout en weer Koolhaas brachten de spanning terug: 8-6.

De Leidse ploeg kwam echter niet over die drempel van twee doelpunten verschil heen. Het werd 9-6 door Naomi Stomphorst, waarna Marloes Cabout de hoop levend hield. Het laatste woord was echter aan Maud Megens, die met haar derde treffers de winst voor GZC Donk veilig stelde.

GZC Donk – ZVL-BAM 10-7 (2-2, 2-1, 4-1 en 2-3).
Doelpunten ZVL-BAM: Ilse Koolhaas 3, Marloes Cabout 2, Marianne de Groot en Kitty Lynn Joustra. Topscoorster GZC: Maud Megens 3.

Op de archieffoto: Maud Megens, die met drie doelpunten haar oude ploeg pijn deed.