Nieuwsbericht

Vrouwen Scylla in halve finales

In de strijd om het kampioenschap van de Eredivisie hebben de vrouwen van Scylla zich via opnieuw 4-1 winst op FvT Rotterdam overtuigend geplaatst voor de halve finale van de Playoffs. Met de ruime 4-1 overwinning van vorige week had Scylla zich al een uitstekende uitgangspositie verschaft.

Toch werd de return nog even spannend toen FVT in eigen huis op 1-0 kwam na de overwinning van Jacintha de Hoop op Marlotte Staps. In de vier wedstrijden die volgden liet Scylla er echter geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Kim Vermaas bleef net als een week eerder ongeslagen tegen Jacintha en Sanne de Hoop.

Ditmaal was er echter ook een uitstekende overwinning van Marie Depuydt (FOTO) op Vanja Santic. Coach Gerard Bakker Jr. was tevreden: “Na de 3-3 in de reguliere competitie is twee keer winst met 4-1 iets om trots op te zijn.”

In de halve finale zal het team uitkomen tegen het sterke Dozy-Den Helder. Tegen de titelhouder zal het beduidend lastiger worden. Toch lijkt Scylla in de huidige vorm niet kansloos. Bakker: “Den Helder heeft natuurlijk een hele sterke ploeg. Maar als de kopjes goed blijven staan zie ik zeker kansen. De vorm van de dag zal de uitslag bepalen.”

Mannen
Met de vorm zit het bij het mannenteam Scylla wel goed. Toch moesten zij dit weekend een 4-2 nederlaag incasseren tegen De Treffers ’70. Het meest opmerkelijke was de eerste nederlaag Thomas Bénit in de Eredivisie B. De mentaal sterke Bas Hergelink wist in de beslissende vijfde game een matchpunt weg te werken, om daarna met 13-11 te winnen. Ook tegen Peter Verweij kwam het op vijf games aan, maar daar was de laatste game beduidend minder spannend: 1-11 in het voordeel van Bénit.

Olivier Altenburg haalde met goed en degelijk spel het belangrijke tweede punt voor Scylla binnen tegen Wai-Lung Chung. Benjamin Xu kwam in Klazienaveen niet tot winst. Tegen Hergelink zat Xu nooit echt in de wedstrijd, maar tegen Chung wist hij een vijfde game af te dwingen. Deze ging echter met duidelijke cijfers verloren.

Ondanks deze nederlaag blijft Scylla koploper in de Eredivisie B. De Leidenaars staan nog één punt voor op De Treffers ’70. Pecos wist de achterstand dit weekend te verkleinen tot 3 punten door een 5-1 overwinning op Zwolle. Met twee wedstrijdronden te gaan is de spanning weer terug, met nog altijd de beste kansen voor Scylla.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.