Nieuwsbericht

ZVL-BAM naar de finale

ZVL-BAM heeft zaterdag in De Zijl een stevige stap gezet naar opnieuw de dubbel. Vorig jaar werd de ploeg kampioen en werd de nationale beker gewonnen. Die cup is al wéér binnen (vierde op rij) en via een zwaarbevochten overwinning op Het Ravijn (8-7) werd andermaal de finale om het kampioenschap bereikt. Daarin is GZC Donk de tegenstander. De ploeg uit Gouda won in drie wedstrijden van UZSC en heeft in de finale thuisvoordeel, omdat het de reguliere competitie als eerste afsloot.

Dat thuisvoordeel had Het Ravijn (tweede) ook, maar ZVL-BAM won de eerste wedstrijd in Nijverdal (spectaculair via strafworpen) en gaf dat voordeel niet meer uit handen. Door de winst van zaterdag werd de vijfde wedstrijd in Nijverdal overbodig.

De wedstrijd in De Zijl begon zeer doelpuntrijk. Na het eerste kwart was het al 5-3 voor ZVL-BAM. Die voorsprong verdween heel snel in het tweede deel. Het werd 5-5, waarna de thuisploeg dankzij een streep van Iefke van Belkum toch nog met een voorsprong naar de kleedkamer ging: 6-5.

In de tweede helft waren de doelpunten duur. Het derde part eindigde in 1-1, dankzij een doelpunt in de zoemer van Kitty Lynn Joustra. De zenuwen gierden daarna beide ploegen en de tooeschouwers door de keel. Er werd aan beide kanten veel gemist en uiteindelijk ook in dit laatste kwart maar één keer door beide ploegen gescoord, waardoor werd afgesloten op 8-7.

ZVL-BAM - Het Ravijn 8-7 (5-3, 1-2, 1-1 en 1-1).
Doelpunten ZVL-BAM: Iefke van Belkum 3, Marianne de Groot 2, Malissa van Rijn 2 en Kitty Lynn Jouistra

Op de foto een flashback naar 2014. Komt er weer een schaal naar Leiden?