Nieuwsbericht

ZVL-BAM naar de finale

ZVL-BAM heeft zaterdag in De Zijl een stevige stap gezet naar opnieuw de dubbel. Vorig jaar werd de ploeg kampioen en werd de nationale beker gewonnen. Die cup is al wéér binnen (vierde op rij) en via een zwaarbevochten overwinning op Het Ravijn (8-7) werd andermaal de finale om het kampioenschap bereikt. Daarin is GZC Donk de tegenstander. De ploeg uit Gouda won in drie wedstrijden van UZSC en heeft in de finale thuisvoordeel, omdat het de reguliere competitie als eerste afsloot.

Dat thuisvoordeel had Het Ravijn (tweede) ook, maar ZVL-BAM won de eerste wedstrijd in Nijverdal (spectaculair via strafworpen) en gaf dat voordeel niet meer uit handen. Door de winst van zaterdag werd de vijfde wedstrijd in Nijverdal overbodig.

De wedstrijd in De Zijl begon zeer doelpuntrijk. Na het eerste kwart was het al 5-3 voor ZVL-BAM. Die voorsprong verdween heel snel in het tweede deel. Het werd 5-5, waarna de thuisploeg dankzij een streep van Iefke van Belkum toch nog met een voorsprong naar de kleedkamer ging: 6-5.

In de tweede helft waren de doelpunten duur. Het derde part eindigde in 1-1, dankzij een doelpunt in de zoemer van Kitty Lynn Joustra. De zenuwen gierden daarna beide ploegen en de tooeschouwers door de keel. Er werd aan beide kanten veel gemist en uiteindelijk ook in dit laatste kwart maar één keer door beide ploegen gescoord, waardoor werd afgesloten op 8-7.

ZVL-BAM - Het Ravijn 8-7 (5-3, 1-2, 1-1 en 1-1).
Doelpunten ZVL-BAM: Iefke van Belkum 3, Marianne de Groot 2, Malissa van Rijn 2 en Kitty Lynn Jouistra

Op de foto een flashback naar 2014. Komt er weer een schaal naar Leiden?

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.