Nieuwsbericht

Scylla strandt in halve finale

De tafeltennissers van Scylla stonden zaterdag voor een moeilijke opgave. Na de eerste halve finale tegen FVT in eigen huis verloren te hebben moest de return in Rotterdam gewonnen worden om nog kans te maken op plaatsing voor de finale van het Nederlands kampioenschap. Net als in de thuiswedstrijd bleek echter FVT een maatje te groot. Met wederom 3-0 plaatsten de Rotterdammers zich voor de finale. Ondanks de nederlaag kunnen Thomas Bénit, Benjamin Xu en Olivier Altenburg terugkijken op een goed seizoen. Met een plek bij de beste vier van Nederland werd immers vooraf geen rekening gehouden.

De vrouwen van Scylla sloten als kampioen van de Eredivisie B het seizoen af met een 3-3 gelijkspel tegen De Treffers uit Roelofarendsveen. Marlotte Staps won haar twee partijen wederom zonder gameverlies en behield daarmee haar ongeslagen status. Een fantastische prestatie. Marie Depuydt verloor haar openingswedstrijd tegen Esther van Linden. Na een 2-0 achterstand kwam Depuydt nog wel terug tot 2-2. In de beslissende vijfde game ging het echter mis toe Depuydt drie matchpoints niet wist te verzilveren. Tegen Marise Kasteleyn moest Depuydt zich wederom van een achterstand terug knokken. Dit keer voltooide ze de inhaalrace wel tot het eind. Scylla gebruikte de laatste wedstrijd van het seizoen om weer een jeugdspeler ervaring op te laten doen. Fleur van Loghem kon helaas niet voor een verrassing zorgen, hoewel ze tegen Ruby Tangerman goed kon meekomen. Marlotte Staps stond niet lang stil bij het gelijkspel. Haar vizier stond alweer op komend seizoen. “Natuurlijk. We waren door blessures van Kim Vermaas en Demelsa Basie dit jaar niet in staat om te strijden voor het kampioenschap van Nederland. Volgend seizoen horen we gewoon weer bij de favorieten voor de titel.”

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.