Nieuwsbericht

Ontluisterend verlies Lightning

Lightning Leiden verloor op eigen veld kansloos van 010 Trojans uit Rotterdam. De ploeg van de niet te benijden coach Dick van Hirtum werd met effectief en snel spel zoek gespeeld. De promotie naar de landelijk hoogste afdeling van het American Football is vooralsnog geen succes voor de Leidenaars. Keer op keer lijken de openingsfases op een goede start, om vervolgens op snelheid en slimheid te worden verslagen.

Tegen mede promovendus Trojans was het niet anders. De thuisploeg was niet op tijd wakker, maakte een valse start en stond binnen enkele momenten achter. Vervolgens kwam de Leidse ploeg die klap niet te boven. Noodgedwongen opende de formatie van coach Van Hirtum met Glenn van Gorkum als gelegenheids-quarterback bij afwezigheid van de geblesseerde routinier Dany Ortega. Maar dat bleek ondanks alle energie die op de mat werd gelegd geen gelukkige zet.

Van Gorkum is als running-back een breker en een loper, die graag met de bal onder de arm er vandoor gaat. Tegen Trojans kreeg hij dus een heel andere rol. Lightning heeft door die blessures veel omzettingen en dus disbalans in het team. Dat is niet het enige probleem waar de ambitieuze coach Van Hirtum mee kampt. Zijn team lijkt nog steeds niet goed op elkaar ingespeeld en dat komt weer door de gebrekkige opkomst bij de trainingen, iets waar Lightning al jaren mee kampt. Zo wel verdedigend als aanvallend liet Lightning tegen Trojans niets zien. De touchdown van Van Gorkum en het extra punt van Robert van den Brink waren de enige hoogtepunten voor de thuisclub, maar deden niets af aan de ontluisterende 7-51 nederlaag.

BRON: Pieter van der Vliet/Leidsch Dagblad