Nieuwsbericht

Ontluisterend verlies Lightning

Lightning Leiden verloor op eigen veld kansloos van 010 Trojans uit Rotterdam. De ploeg van de niet te benijden coach Dick van Hirtum werd met effectief en snel spel zoek gespeeld. De promotie naar de landelijk hoogste afdeling van het American Football is vooralsnog geen succes voor de Leidenaars. Keer op keer lijken de openingsfases op een goede start, om vervolgens op snelheid en slimheid te worden verslagen.

Tegen mede promovendus Trojans was het niet anders. De thuisploeg was niet op tijd wakker, maakte een valse start en stond binnen enkele momenten achter. Vervolgens kwam de Leidse ploeg die klap niet te boven. Noodgedwongen opende de formatie van coach Van Hirtum met Glenn van Gorkum als gelegenheids-quarterback bij afwezigheid van de geblesseerde routinier Dany Ortega. Maar dat bleek ondanks alle energie die op de mat werd gelegd geen gelukkige zet.

Van Gorkum is als running-back een breker en een loper, die graag met de bal onder de arm er vandoor gaat. Tegen Trojans kreeg hij dus een heel andere rol. Lightning heeft door die blessures veel omzettingen en dus disbalans in het team. Dat is niet het enige probleem waar de ambitieuze coach Van Hirtum mee kampt. Zijn team lijkt nog steeds niet goed op elkaar ingespeeld en dat komt weer door de gebrekkige opkomst bij de trainingen, iets waar Lightning al jaren mee kampt. Zo wel verdedigend als aanvallend liet Lightning tegen Trojans niets zien. De touchdown van Van Gorkum en het extra punt van Robert van den Brink waren de enige hoogtepunten voor de thuisclub, maar deden niets af aan de ontluisterende 7-51 nederlaag.

BRON: Pieter van der Vliet/Leidsch Dagblad

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.