Nieuwsbericht

DIOK-spelers winnen met Oranje

Op Malta heeft het Nederlands rugbyteam van bondscoach Alex Chang met 10-33 gewonnen van Malta. Dankzij de overwinning op Malta promoveert Nederland bovendien naar Poule 1B, de derde klasse van Europa.

In het Hibs Stadium van het stadje Paola kwam Nederland al na zes minuten op een 0-7 voorsprong. Hoewel Malta daarna wat terug deed, liep Nederland binnen 30 minuten al uit naar een 5-21 voorsprong. Dat was tevens de ruststand. In de tweede helft begon Malta sterk en kon terugkomen tot 10-21. Na een kwartier in de tweede helft nam Nederland toch weer het initiatief over. DIOK-speler en aanvoerdewr van Oranje Vincent Grimbergen scoorde de 10-26. Er werd daarna volop gewisseld aan Nederlandse kant en een score bleef even uit. Maar in de blessuretijd was het alsnog Leon Koenen (DIOK), die met een try en zijn vierde conversie de voorsprong vergrootte tot 10-33. Een dik verdiende overwinning en bovendien een mooie uitslag.

Komende zaterdag 12 april speelt Nederland in Amsterdam een thuiswedstrijd tegen Litouwen. Oranje kan dan aan het eigen publiek laten zien waarom het nog ongeslagen is in poule 2A en waarom het toe is aan een hoger niveau.

Op de foto van ELS BARNAS: Vincent Grimbergen van DIOK in een oefenwedstrijd met Oranje.Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.