Nieuwsbericht

ZVL-BAM wint eerste halve finale

De eerste wedstrijd in de halve finales om de waterpolotitel bij de vrouwen is een kopie geworden van de bekerfinale. Ook nu werd Het Ravijn door ZVL-BAM geklopt via een serie strafworpen. Daarin werd het 4-5 voor de Leidse ploeg, die in de tweede helft een fantastische inhaalrace succesvol afrondde.

In de eerste helft had ZVL-BAM erg veel moeite met het fysieke spel van Het Ravijn. Er werd moeizaam gescoord met een 8-4 achterstand bij de rust als gevolg. Het werd direct in de tweede helft zelfs 9-4 en op dat moment leek de wedstrijd beslist. De ploeg van Koen Plasmeijer bleek echter te beschikken over heel veel reserves.

Punten voor puntje werd er iets afgesnoept van de kansloos lijkende achterstand. Na drie perioden was ZVL-BAM terug in de wedstrijd, al leidde Het Ravijn nog wel met 10-8. In het vierde deel bleek de jonge Leidse ploeg over de langste adem te beschikken. Via Marianne de Groot, Malissa van Rijn, Ilse Koolhaas en tot slot Kitty Lynn Joustra werd het 12-12 en dus moesten strafworpen de beslissing brengen in deze eerste van maximaal vijf wedstrijden.

Na drie treffers aan beide zijden leek Kitty Lynn Joustra de schlemiel van de avond te worden. Zij miste de vierde strafworp voor ZVL, maar zag tot haat opluchting doelvrouwe Anne Heijnis de vierde van Het Ravijn stoppen. Het werd daarna 4-4 en ook 4-5 voor ZVL, doordat Marianne de Groot de zesde strafworp raak gooide. International Lieke Klaassen zag haar strafworp vervolgens worden gestopt door Anne Heijnis, die daardoor de held vanm de dag werd.

ZVL-BAM heeft met de winst in Nijverdal het thuisvoordeel naar Leiden gehaald. Wedstrijd 2 is zondagavond om 18:00 uur in De Zijl.

Het Ravijn - ZVL-BAM 12-12 (3-1, 5-3, 2-4, 2-4 en strafworpen 4-5)
Doelpunten ZVL-BAM: Marloes Cabout 2, Ilse Koolhaas 2, Malissa van Rijn 2, Britt van Dam 2. Kitty Lynn Joustra 2, Brigitte Sleeking en Marianne de Groot.

Op de foto van Waterpolo.nl: Marianne de Groot, die de beslissende strafworp maakte.