Nieuwsbericht

ZVL-BAM wint eerste halve finale

De eerste wedstrijd in de halve finales om de waterpolotitel bij de vrouwen is een kopie geworden van de bekerfinale. Ook nu werd Het Ravijn door ZVL-BAM geklopt via een serie strafworpen. Daarin werd het 4-5 voor de Leidse ploeg, die in de tweede helft een fantastische inhaalrace succesvol afrondde.

In de eerste helft had ZVL-BAM erg veel moeite met het fysieke spel van Het Ravijn. Er werd moeizaam gescoord met een 8-4 achterstand bij de rust als gevolg. Het werd direct in de tweede helft zelfs 9-4 en op dat moment leek de wedstrijd beslist. De ploeg van Koen Plasmeijer bleek echter te beschikken over heel veel reserves.

Punten voor puntje werd er iets afgesnoept van de kansloos lijkende achterstand. Na drie perioden was ZVL-BAM terug in de wedstrijd, al leidde Het Ravijn nog wel met 10-8. In het vierde deel bleek de jonge Leidse ploeg over de langste adem te beschikken. Via Marianne de Groot, Malissa van Rijn, Ilse Koolhaas en tot slot Kitty Lynn Joustra werd het 12-12 en dus moesten strafworpen de beslissing brengen in deze eerste van maximaal vijf wedstrijden.

Na drie treffers aan beide zijden leek Kitty Lynn Joustra de schlemiel van de avond te worden. Zij miste de vierde strafworp voor ZVL, maar zag tot haat opluchting doelvrouwe Anne Heijnis de vierde van Het Ravijn stoppen. Het werd daarna 4-4 en ook 4-5 voor ZVL, doordat Marianne de Groot de zesde strafworp raak gooide. International Lieke Klaassen zag haar strafworp vervolgens worden gestopt door Anne Heijnis, die daardoor de held vanm de dag werd.

ZVL-BAM heeft met de winst in Nijverdal het thuisvoordeel naar Leiden gehaald. Wedstrijd 2 is zondagavond om 18:00 uur in De Zijl.

Het Ravijn - ZVL-BAM 12-12 (3-1, 5-3, 2-4, 2-4 en strafworpen 4-5)
Doelpunten ZVL-BAM: Marloes Cabout 2, Ilse Koolhaas 2, Malissa van Rijn 2, Britt van Dam 2. Kitty Lynn Joustra 2, Brigitte Sleeking en Marianne de Groot.

Op de foto van Waterpolo.nl: Marianne de Groot, die de beslissende strafworp maakte.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.