Nieuwsbericht

Kherrazi beste verdediger DBL

Mohammed Kherrazi van Zorg en Zekerheid Leiden is door de coaches, spelers en journalistieke volgers van de Dutch Basketball League uitgeroepen tot beste verdediger van het reguliere seizoen 2014-2015. Uiteraard kreeg hij ook een plaats in het All Defense Team. Daarin heeft hij gezelschap van ploeggenoot Worthy de Jong. De spectaculaire speler van de Leidse basketballploeg werd tweede bij de verkiezing van Most Valuable Player. Die prijs ging naar Lance Jeter van Donar Groningen. Voor De Jong was er wél een plekje in het All Star Team, het beste vijftal van de competitie.

Van ZZ Leiden viel ook Jan Driessen in de prijzen. Hij werd gekozen in het All Rookie Team, de vijf beste nieuwkomers in de Dutch Basketball League met de Nederlandse nationaliteit. Spelers, coaches en journalisten vonden Dylon Cormier de Beste Zesde Man, de beste speler die niet in de basisopstelling aan een wedstrijd begint.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.