Nieuwsbericht

ZVL-BAM door, De Zijl niet

Dit weekend stond voor de Leidse waterpoloteams in het teken van de eerste ronde van de playoffs. De mannen van De Zijl speelden een best-of-three tegen GZC Donk, de vrouwen van ZVL-BAM traden aan tegen ZPB uit Barendrecht. De Zijl verloor twee keer en werd derhalve uitgeschakeld. ZVL-BAM boekte dubbele winst en plaatste zich voor de halve finales tegen rivaal Het Ravijn.

ZVL-BAM ontdeed zich in twee duels vrij eenvoudig van ZPB Barendrecht. Zowel op woensdag in het Vijf Meibad als zaterdag in Barendrecht was het een plichtmatig rondje, waarbij de enige opdracht was om heel te blijven tegen de vaak fysiek spelende Barendrechtse ploeg. Na 12-5 en 5-13 kunnen de vrouwen zich nu opmaken voor het echte werk.

De mannen van De Zijl troffen een veel lastigere tegenstander. Met de zevende plaats in de reguliere competitie heb je nu eenmaal geen ideaal uitgangspunt: Je treft de nummer twee en dat was dus GZC Donk uit Gouda. Dan heb je alle geluk nodig om en ronde verder te komen. Helaas stond dat geluk dit weekend niet aan de Leidse zijde. Vrijdag werd er in Gouda weinig gescoord: Pas in de derde periode wist De Zijl te scoren om op 4-1 te komen. Te laat om nog iets aan de achterstand te kunnen doen, zodat de tweede wedstrijd gewonnen moest worden.

Zaterdag in De Zijl waren de mannen er dan ook op gebrand om er een derde wedstrijd uit te slepen. Het was echter GZC dat het eerste doelpunt scoorde en even leek het erop dat de gasten eenvoudig zouden gaan winnen. De Leidse ploeg  wist echter goed aan te klampen en liet zich niet uit het veld slaan. Met nog 25 seconden te spelen was de stand 13-14 en met balbezit voor de Zijl leek er minimaal nog een gelijkspel in te zitten. Het bleek echter net niet voldoende, zodat De Zijl deze eerste ronde niet overleefde.     

ZVL-BAM – ZPB H&L Productions: 12-5 (3-1, 2-0, 4-1, 3-3).
Doelpunten ZVL-BAM: Iefke van Belkum 3, Marianne de Groot, Femke Aan en Kitty Lynn Joustra 2, Marloes Cabout, Brenda Weber en Malissa van Rijn 1

ZPB H&L Productions – ZVL-BAM: 5-13 (2-3, 2-3, 1-5, 0-2).
Doelpunten ZVL-BAM: Kitty Lynn Joustra 5, Marloes Cabout en Marianne de Groot 2, Femke Aan, Iefke van Belkum, Brigitte Sleeking en Ilse Koolhaas 1

Widex GZC Donk – De Zijl 8-3 (2-0, 2-0, 1-2, 3-1).
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 2 en Tim van der Meer 1

De Zijl – Widex GZC Donk: 13-14 (3-5, 4-4, 3-4, 3-1).
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 5, Thijs Versluis 3, Tim van der Meer 2, Ronald van de Tang, Jasper Haasnoot en Menno Dalmijn 1

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.