Nieuwsbericht

DIOK laat publiek genieten

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft DIOK het thuispubliek getrakteerd op een mooie 40-10 overwinning tegen de Hookers. Een uitslag die perfect paste bij deze mooie rugbymiddag met veel zon en veel publiek. Het publiek genoot van een vermakelijke wedstrijd, al zag het wel de ene na de andere DIOK-speler geblesseerd uitvallen. Desondanks wisten de mannen van DIOK al voor rust uit te lopen tot 26-10, in de tweede helft liep de marge nog verder op tot de eindstand 40-10.

Zoals wel vaker dit seizoen was het Leon Koenen die na 10 minuten de score voor DIOK opende met een try en conversie. Maar nog geen minuut later sloegen de Hookers al weer terug door ook een try te scoren. DIOK raakte daar niet van in paniek en ging vrolijk door met aanvallen. Weer was het Leon Koenen die met zijn swingende heupen de tegenstander het nakijken gaf. Met zijn conversie erbij werd het 14-5. Wing Fabio Bouriche was de volgende die voor DIOK mocht scoren, mede dankzij aan een wonderschone backhand offload van full-back Bas Leupen. Nog voor er een half uur verstreken was liep DIOK zelfs al uit tot 26-5 en had Leon Koenen zijn hattrick te pakken. Daarna namen de Hookers het initiatief over en werd DIOK in de slotfase van de eerste helft vol in de verdediging gedrukt. De defensie hield lang stand, maar moest in een driving maul uiteindelijk toch capituleren. De Hookers scoorden de 26-10 en dat was even later ook de ruststand.

DIOK had na het uitvallen van Diego Duijn en Robin Moenen in de eerste helft al wat personele omzettingen moeten doen, en zag in de tweede helft ook Leon Koenen geblesseerd naar de kant gaan. De sprankeling in het spel werd in de tweede helft misschien wat minder, maar gescoord werd er nog wel! In de 55e minuut mocht wing Titus Klumper een mooie aanval afronden om de 31-10 te scoren, waarna man-of-the-match Freek de Romijn de kick taken waarnam. Hij deed dit met verve, ook toen hij twintig minuten later wederom mocht aanleggen, omdat Ross-Bennie Coulson DIOK’s zesde try van de middag had gescoord. De Hookers wisten in de tweede helft weinig tegenover te stellen en kwam simpelweg niet meer door de Leidse defensie heen. Zo kwam de eindstand op 40-10.

Volgende week wacht DIOK nog een laatste uitwedstrijd tegen Waterland, al is dat meer een wedstrijd om des keizers baard. Ongeacht de uitslag zal DIOK immers als eerste en Waterland als tweede in de competitie eindigen, waarna beide ploegen elkaar op 2 mei ook nog eens zullen treffen in de finale van de Plate-competitie.

Op de foto van Els Barnas: Fabio Bouriche in actie namens DIOK

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.