Nieuwsbericht

Scylla verliest eerste halve finale

In de strijd om het Nederlands kampioenschap hebben de tafeltennissers van Scylla in de halve finale thuis met 0-3 verloren van FVT Rotterdam. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het zeer spannend in het Scylla Tafeltenniscentrum.

In de openingswedstrijd was Thomas Bénit dicht bij een overwinning tegen de sterke Barry Wijers. Van een 0-2 achterstand in games knokte Bénit zich met de steun van het publiek terug tot 2-2. In de beslissende vijfde game was het echter toch Wijers die FVT op voorsprong zette. Benjamin Xu had vervolgens weinig kans tegen Martin Khatchanov, die het aanvalsspel van Xu eenvoudig pareerde. In de slotwedstrijd waren er zeker kansen voor Olivier Altenburg tegen Patrick Oeij. De eerste game ging nog vrij eenvoudig naar Oeij. Vervolgens was het Altenburg die het initiatief naar zich toetrok. In de tweede game was het nog net niet genoeg (9-11), maar in de derde game had Altenburg het beste van het spel (11-3). Daar bleef het echter bij. Met 6-11 haalde Oeij het derde punt voor FVT binnen. De return staat gepland voor komende zaterdag. Hoewel FVT de beste papieren heeft is Scylla zeker niet kansloos.

Gelukkig viel er voor Scylla dit weekend ook iets te vieren., De vrouwen van Scylla werden kampioen in de Eredivisie B. In Zoetermeer werd het tegen Taverzo 1-5 voor de Leidse ploeg. Het enige smetje was het verlies van Marie Depuydt die een 2-1 voorsprong uit handen gaf tegen Irene Aangeenbrug. Dit zette zij echter recht in haar volgende partij. Met drie keer 11-3 gaf ze Inge van der Gaag weinig kans. Demelsa Basie en Marlotte Staps maakten geen fouten en wonnen hun partijen zonder een game te verliezen. De wedstrijd van komende week is hiermee een formaliteit geworden. Door het kampioenschap weet Scylla zich ook volgend jaar zowel bij de mannen als de vrouwen verzekerd van een plek in de eredivisie.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.