Nieuwsbericht

Scylla verliest eerste halve finale

In de strijd om het Nederlands kampioenschap hebben de tafeltennissers van Scylla in de halve finale thuis met 0-3 verloren van FVT Rotterdam. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het zeer spannend in het Scylla Tafeltenniscentrum.

In de openingswedstrijd was Thomas Bénit dicht bij een overwinning tegen de sterke Barry Wijers. Van een 0-2 achterstand in games knokte Bénit zich met de steun van het publiek terug tot 2-2. In de beslissende vijfde game was het echter toch Wijers die FVT op voorsprong zette. Benjamin Xu had vervolgens weinig kans tegen Martin Khatchanov, die het aanvalsspel van Xu eenvoudig pareerde. In de slotwedstrijd waren er zeker kansen voor Olivier Altenburg tegen Patrick Oeij. De eerste game ging nog vrij eenvoudig naar Oeij. Vervolgens was het Altenburg die het initiatief naar zich toetrok. In de tweede game was het nog net niet genoeg (9-11), maar in de derde game had Altenburg het beste van het spel (11-3). Daar bleef het echter bij. Met 6-11 haalde Oeij het derde punt voor FVT binnen. De return staat gepland voor komende zaterdag. Hoewel FVT de beste papieren heeft is Scylla zeker niet kansloos.

Gelukkig viel er voor Scylla dit weekend ook iets te vieren., De vrouwen van Scylla werden kampioen in de Eredivisie B. In Zoetermeer werd het tegen Taverzo 1-5 voor de Leidse ploeg. Het enige smetje was het verlies van Marie Depuydt die een 2-1 voorsprong uit handen gaf tegen Irene Aangeenbrug. Dit zette zij echter recht in haar volgende partij. Met drie keer 11-3 gaf ze Inge van der Gaag weinig kans. Demelsa Basie en Marlotte Staps maakten geen fouten en wonnen hun partijen zonder een game te verliezen. De wedstrijd van komende week is hiermee een formaliteit geworden. Door het kampioenschap weet Scylla zich ook volgend jaar zowel bij de mannen als de vrouwen verzekerd van een plek in de eredivisie.