Nieuwsbericht

Superweekeinde voor Scylla

In de strijd om het kampioenschap van de eredivisie deden de tafeltennissers van Scylla dit weekeinde goede zaken. In Hattem traden de mannen aan tegen Smash ’70 met als inzet een plek in de halve finale van het kampioenschap van de eredivisie. Na de verloren thuiswedstrijd van vorig weekend moest er gewonnen worden door de Leidenaren.

Even leek de wedstrijd op een herhaling van afgelopen wedstrijd uit te draaien toen Benjamin Xu een voorsprong van 2-1 uit handen gaf tegen Martijn de Vries. De stand werd echter direct weer gelijkgetrokken door Thomas Bénit (foto) die zonder gameverlies Koen Hageraats opzij zette. Het verlies van  Olivier Altenburg tegen Boris de Vries legde alle druk weer bij Scylla. Voor Bénit en Xu was dit aanleiding voor een sterk eindspel. Na winst van Bénit op Martijn de Vries was het Xu die het bevrijdende derde punt binnenhaalde tegen Hageraats. Komende woensdag zal een beslissingswedstrijd uitmaken wie naar de halve finale gaat.

De vrouwen van Scylla stelden dit weekeinde hun kampioenschap in de Eredivisie B zo goed als veilig. Tegen concurrent Hilversum werd het 5-1. Kim Vermaas en Marlotte Staps bleven weer ongeslagen. Alleen Marie Depuydt moest zich gewonnen geven tegen de sterk spelende Heleen Hop. Door deze uitslag heeft het team komende zaterdag tegen Taverzo in Zoetermeer aan vier punten genoeg voor het kampioenschap.