Nieuwsbericht

Superweekeinde voor Scylla

In de strijd om het kampioenschap van de eredivisie deden de tafeltennissers van Scylla dit weekeinde goede zaken. In Hattem traden de mannen aan tegen Smash ’70 met als inzet een plek in de halve finale van het kampioenschap van de eredivisie. Na de verloren thuiswedstrijd van vorig weekend moest er gewonnen worden door de Leidenaren.

Even leek de wedstrijd op een herhaling van afgelopen wedstrijd uit te draaien toen Benjamin Xu een voorsprong van 2-1 uit handen gaf tegen Martijn de Vries. De stand werd echter direct weer gelijkgetrokken door Thomas Bénit (foto) die zonder gameverlies Koen Hageraats opzij zette. Het verlies van  Olivier Altenburg tegen Boris de Vries legde alle druk weer bij Scylla. Voor Bénit en Xu was dit aanleiding voor een sterk eindspel. Na winst van Bénit op Martijn de Vries was het Xu die het bevrijdende derde punt binnenhaalde tegen Hageraats. Komende woensdag zal een beslissingswedstrijd uitmaken wie naar de halve finale gaat.

De vrouwen van Scylla stelden dit weekeinde hun kampioenschap in de Eredivisie B zo goed als veilig. Tegen concurrent Hilversum werd het 5-1. Kim Vermaas en Marlotte Staps bleven weer ongeslagen. Alleen Marie Depuydt moest zich gewonnen geven tegen de sterk spelende Heleen Hop. Door deze uitslag heeft het team komende zaterdag tegen Taverzo in Zoetermeer aan vier punten genoeg voor het kampioenschap.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.