Nieuwsbericht

DIOK schuift Oemoemenoe opzij

DIOK heeft dit weekend in Middelburg goede zaken gedaan door met 21-42 te winnen van Oemoemenoe. Zes try’s en even zo veel conversies waren genoeg voor deze ruime overwinning, al gaf DIOK nog wel een paar makkelijke try’s aan de Zeeuwen cadeau.

In de openingsfase nam DIOK meteen afstand van de Zeeuwen via try’s van Leon Koenen en Titus Klumper. Na zoveel moois van de snelle backs was het daarna de beurt aan DIOK’s Letse prop Guntars Bruveris. Hij liet de derde Leidse try van de middag aantekenen. Na rust was het weer tweemaal Leon Koenen die een try kon scoren, terwijl DIOK uit een push-over scrum ook nog een penalty try kreeg. Oemoemenoe kwam er nauwelijks aan te pas, ook al doen hun drie try’s op het scoreformulier anders vermoeden. Twee van de drie try’s kwamen voort uit foutjes aan DIOK kant, waarbij ook de stevige wind een factor was. Altijd jammer: een paar try’s tegen, maar wanneer je zelf meer try’s scoort dan je tegenstander, maalt niemand daar na afloop nog om.

Grote man zaterdag aan DIOK kant was Leon Koenen, die met drie try’s en een 100% score uit zes conversies maar liefst 27 punten kon bijschrijven bij zijn puntentotaal. Niet meer dan logisch dat Leon Koenen door de bondscoach weer is opgenomen in de trainingsselectie van Oranje. Samen met DIOK-teamgenoten Vincent Grimbergen (captain) en Frank Nijenhuis maakt hij zich met Oranje op voor twee belangrijke interlands eind mei tegen Oekraïne en Zweden. Maar eerst wacht voor DIOK nog de slotfase van de competitie.

In alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ontvangt DIOK volgende week de heren van RC The Hookers. DIOK is er op gebrand om vast te houden aan hun ongeslagen status in 2015 en zal dan ook weer vol voor de winst gaan tegen de Hookers.

Op de foto van Els Barnas: Leon Koenen, die drie try's en zes op zes conversies scoorde.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.