Nieuwsbericht

Kansen voor Scylla-mannen

In de kwartfinale om het kampioenschap van de eredivisie hadden de mannen van Scylla dit weekend in eigen huis alle kans op een overwinning tegen Smash ’70. Op de beslissende momenten wisten de Leidenaars echter net niet door te drukken. Thomas Bénit begon sterk tegen Boris de Vries. Na de eerste twee games gewonnen te hebben liet Bénit zijn tegenstander ontsnappen om uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil de laatste en beslissende game te verliezen (9-11). Clubgenoot Benjamin Xu (foto) trok vervolgens de stand gelijk door een uitstekende overwinning op Martijn de Vries. De twee slot partijen waren echter vervolgens weer voor Smash ’70 door overwinningen van Koen Hageraats op een sterk spelende Olivier Altenburg en Martijn de vries op Bénit. Ondanks de nederlaag kunnen de Leidenaars met optimisme uitkijken naar de return in Hattem. Bij winst zal een derde wedstrijd bepalen wie door gaat naar de halve finale.

De vrouwen van Scylla, Kim Vermaas, Marlotte Staps en Marie Depuydt, hadden in de eredivisie B wederom weinig moeite met hun tegenstander. Voor de zesde keer in zeven wedstrijden won het team met maximale cijfers (6-0). Tegenstander US uit Amsterdam had weinig in de brengen in de wedstrijd die geen moment spannend werd. Komende week treft het team nog concurrent Hilversum, maar met vier punten voorsprong lijkt het kampioenschap een gelopen race.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.