Nieuwsbericht

Scylla-vrouwen missen uitdaging

De Eredivisie B is voor de vrouwen van Scylla geen uitdaging meer. Voor de vijfde keer uit zes wedstrijden won het team met maximale cijfers. In Groningen kwam GTTC zaterdag geen moment in de wedstrijd. De 0-6 stond binnen de kortste keren op het scorebord. Zonder een game te verliezen konden Kim Vermaas, Marlotte Staps en Marie Depuydt weer huiswaarts, in de wetenschap dat concurrent Hilversum een punt liet liggen tegen het Amsterdamse US.

In de Eredivisie A verloren de mannen van Scylla zondag in eigen huis met 2-4 van Smash '70 uit Hattem. Voor Scylla bleef Thomas Bénit wederom ongeslagen. In zijn openingswedstrijd had hij weinig moeite met Koen Hageraats. Anders was het in zijn wedstrijd tegen Martijn de Vries. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd. In de beslissende vijfde en laatste game was het uiteindelijk Bénit die de winst met 11-9 naar zich toe wist te trekken. De overige vier partijen gingen op vrij eenvoudige wijze naar Smash ’70. Niet heel verwonderlijk aangezien Scylla twee jonge invallers had opgesteld. Joost van Santen en Tiis van der Werf mochten ruiken aan het eredivisieniveau, maar kwamen nog duidelijk te kort.

Op de foto: Thomas Bénit bleef ongeslagen tegen Smash '70

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.