Nieuwsbericht

DIOK ontsnapt tegen Waterland

In een rechtstreeks gevecht om de koppositie heeft DIOK dit weekeinde goede zaken gedaan door te winnen van nummer twee RC Waterland (29-25). Bij rust stond DIOK nog op een comfortabele 19-0 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. De tweede helft kende echter een totaal ander spelbeeld. DIOK was machteloos en kwam vijf minuten voor tijd zowaar met 22-25 achter. Vraag niet hoe, maar kon dankzij matchwinner Tom Altink in de slotfase alsnog de winst naar zich toe te trekken. Een hele opluchting, want het had weinig gescheeld of deze wedstrijd was veel slechter afgelopen.

DIOK wist vooraf dat de wedstrijd tegen RC Waterland pittiger zou worden dan alle voorgaande wedstrijden in deze jaargang, want net als de Leidse ploeg had Waterland alle wedstrijden in 2015 nog gewonnen. In de openingsfase ontspon zich dan ook een spannend gevecht tussen twee teams die zeer aan elkaar gewaagd waren. Na ruim een half uur spelen was het DIOK dat als eerste kon toeslaan. In een tijdsbestek van nog geen twee minuten scoorden backs Joris Bonarius en Alex Barnas voor DIOK, en met een rake conversie erbij kwam DIOK zo op 12-0 voor. Vlak voor rust wist DIOK nog verder uit te lopen, dankzij een try van trainer/speler Wilnus Versteijnen. Met nog een rake conversie erbij bracht dat de stand op 19-0.

Met zo’n mooie score op het bord had DIOK een simpele opdracht voor de tweede helft: voorsprong consolideren en waar mogelijk door drukken. Maar wat DIOK ook probeerde, de ploeg kwam er in de tweede helft niet aan te pas. DIOK grossierde in penalty’s en scrums tegen en kon daardoor nooit zijn ritme vinden. Ondertussen snoepte Waterland steeds meer van de achterstand af, en kon het ook profiteren van twee gele kaarten voor DIOK-spelers. Tien minuten voor tijd waren de twee teams weer terug bij af: ze stonden met 22-22 gelijk. Waterland leek daarna met een rake penalty de overwinning met 22-25 naar zich toe te trekken, maar als een duveltje uit een doosje was daar in de slotminuut ineens Tom Altink. Dankzij zijn try en nog een rake conversie, werd het alsnog 29-25 en mocht DIOK zich alsnog tot winnaar van de wedstrijd kronen.

Al met al een benauwde zege dus, waarmee DIOK wel meteen wat afstand neemt van Waterland op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te gaan, waaronder de uitwedstrijd tegen Waterland in het slotweekend, is dat een prettige gedachte. Volgende week geniet DIOK van een weekend welverdiende rust, waarna het op zaterdag 11 april afreist naar Middelburg voor de uitwedstrijd tegen Oemoemenoe.

Op de foto van Els Barnas: Thom de Ruyter in actie namens DIOK.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.