Nieuwsbericht

DIOK vervolgt zegereeks

DIOK staat ook na dit weekend stevig bovenaan in de Nationale Plate-poule rugby dankzij een nieuwe overwinning op de Amsterdamse studenten van Ascrum. Try’s van Titus Klumper (2x), Joris Bonarius, Peter Verkerk, Vincent van Nistelrooij en Rubben Niggebrugge (2x) plus drie rake conversies van Leon Koenen waren voldoende voor de 41-17 overwinning.

Al na vijf minuten kon wing Titus Klumper de eerste try voor DIOK scoren, en ook de conversie ging raak. Maar wie dacht dat DIOK op weg was naar een monsterscore, kwam bedrogen uit. Ruim een half uur lang kwam de Leidse ploeg niet door de Amsterdamse verdediging heen. De enkele keer dat dit wel leek te gebeuren floot referee Dirk Heuff de ploeg terug, omdat het hem niet aanstond wat DIOK zoal in en om de ruck liet zien. Terwijl de frustratie toenam, kreeg Ascrum juist meer vertrouwen in het eigen verdedigende vermogen. Na 37 minuten kon DIOK aan de buitenkant dan toch eindelijk weer scoren; wing Joris Bonarius liep de 12-0 binnen. Met nog enkele minuten op de klok sloeg DIOK direct vanuit de kick-off weer toe en winger Titus Klumper kon zijn tweede try bijschrijven: 17-0. Vlak voor rust deed Ascrum nog iets terug vanuit een penalty, en zo gingen de teams met 17-3 de rust in.

In de tweede helft begon het spel beter te lopen. Leon Koenen brak door, maar werd vlak voor de tryline getackeld. Peter Verkerk liep echter goed in support en kon vanuit de offload onder de palen scoren. De aandacht verslapte daarna bij de Leidenaars en zo was het ineens Ascrum dat kon scoren: 24-10. DIOK was weer wakker en nog geen minuut later werd de voorsprong vergroot. Een sterke DIOK-maul stoomde van de 22 meter tot de tryline, waarna Ruben Niggebrugge het mocht afmaken: 29-10. Na een opstootje en twee keer geel gingen beide teams even verder met veertien man, maar in die periode van tien minuten gebeurde er weinig. Pas toen beide teams weer op volle sterkte waren, liet DIOK zijn kwaliteiten weer zien. In de 70e minuut was het wederom Ruben Niggebrugge die kon scoren: 34-10. En alsof dat nog niet genoeg was, pakte ook invaller Vincent van Nistelrooij zijn allereerste try ooit voor DIOK 1 mee. De conversie ging raak en zo werd het 41-10. Ascrum deed in de slotfase nog wat terug, waardoor de wedstrijd in 41-17. Missie volbracht, al kostte soms wat meer energie dan nodig.

Volgende week speelt DIOK wederom thuis, dan wacht de kraker tegen nummer 2 Waterland. Inzet: plek 1 op de ranglijst.

Op de foto van Els Barnas: Peter Verkerk, één van de mannen die zaterdag een try scoorde.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.