Nieuwsbericht

Another Day at the Office voor ZZ Leiden

Het was voor Zorg en Zekerheid Leiden uiteindelijk ‘Another Day at the Office’, want toen het tijd was voor de Cup-a-Soup stond er tegen Challenge Sports Rotterdam een ‘normale’ 88-65 op het scorebord. Maar het was bepaald geen dag/wedstrijd, die lang in de herinnering zal blijven hangen.

Rotterdam strijdt nog met Amsterdam om de laatste plek in de play-offs. Daar heeft de ploeg van Ferry Steenmetz (tegen GasTerra Groningen) niets te zoeken, maar het schijnt een leuke kans te zijn om het jubileum van de club te vieren. ZZ Leiden wil nog graag vierde worden in verband met het thuisvoordeel en in de hoop dat er dan wat meer mensen naar de Vijf Meihal komen dan woensdag, toen het met een honderdje of zes ophield. Dan zal er de komende wedstrijden tegen Matrixx en Landstede wel veel beter gespeeld moeten worden, want alleen 100% winst kan die vierde plek opleveren.

De thuisblijvers hadden de juiste keuze gemaakt, want het was, op momenten na, niet om aan te zien. Aanvallend gepruts van de thuisploeg tegen aanvallende onmacht van Rotterdam. Dat Ivan Filipan halverwege het tweede kwart een spannend ogende tussenstand van 22-21 op het bord kon zetten, was te danken of liever gezegd te wijten aan Leiden, dat in de eerste vijf minuten van het tweede kwart liep te knoeien op een zelden vertoonde manier.

Als kippen zonder kop werd er aangevallen en minuten lang werd niet eens de ring geraakt. Frustratie dus alom en dat kostte Toon van Helfteren een technische fout van (wie anders?) arbiter Paul T. van den Heuvel. Van Helfteren ging zich maar snel met zijn ploeg bemoeien in een tweede time-out.

Veel zal hij vermoedelijk niet gezegd hebben. Misschien alleen iets als ‘ga nu eens basketballen’. Gelukkig gebeurde dat daarna een beetje en nam Leiden, vooral via elf punten van Joshua Duinker, een voorsprong van tien punten bij de rust: 40-30.

Omdat Rotterdam in het derde kwart binnen 1:15 vier fouten maakte, ging de eerste fase van de tweede helft lang duren. Het was mooi dat er een paar hoogtepuntjes te zien waren, zoals de drietjes van Mike Schachtner en Kasper Averink en een toverbal van DeJuan Wright. Daardoor konden de toeschouwers de ogen open houden en blijven hopen op een beetje verwennerij.

Met een kwart van 31-21 werd het verschil verdubbeld tot twintig punten en Rotterdam definitief afgeserveerd. In de pauze tussen de kwarten in werd de nachtkaars in de middencirkel gezet en was het alleen nog de vraag met welke uitslag deze wedstrijd de boeken in zou gaan: 88-65.

ZZ Leiden – CS Rotterdam 88-65 (18-8, 22-22, 31-21 en 17-14).
Scores Leiden: Josh Duinker 26 (13 rebounds), Mike Schachtner 16, Worthy de Jong 15 (8 rebounds), Whit Holcomb-Faye 11 (10 assists), Kevin Thompson 9 (8 rebounds), DeJuan Wright 6, Kasper Averink 3 en Sean Cunningham 2. Topscorers Rotterdam: Matthew Otten 14, Yannick Franke 12 en La’Shard Anderson 11.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.