Nieuwsbericht

Eenvoudige zege ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft een gemakkelijke overwinning geboekt op BSW. Bij rust was het nog 35-20, aan het einde was het verschil opgelopen tot 40 punten: 85-45. Joost Padberg van BSW raakte aan het eind van het eerste kwart zwaar geblesseerd.

Blessureleed is BSW niet vreemd. Het hele seizoen worden de Limburgers al geplaagd door blessures. Vanavond in Leiden ontbraken Roel Aarts en Andre Burton. En aan het eind van de eerste periode kwam Joost Padberg verkeerd neer. Met een ambulance is hij naar het ziekenhuis afgevoerd waar men gescheurde enkelbanden constateerde. Padberg is inmiddels weer terug naar LImburg, maar moet zich over een week weer in het ziekenhuis melden. Op dat moment had Zorg en Zekerheid Leiden, dat zonder Worthy de Jong startte, al een 18-8 voorsprong genomen. Dat was vooral te danken aan gelegenheidsstarter Dylon Cormier die na een score meteen naar de grond dook om de bal bij Jeremy Ormskerk weg te halen en Rogier Jansen in staat te stellen om weer te scoren.

Die marge werd in het tweede kwart rustig uitgebouwd. Zorg en Zekerheid Leiden kreeg alle gelegenheid om de spelpatronen tegen man-to-man en zone te oefenen. Kasper Averink kreeg bijna 26 minuten speeltijd en maakte hier goed gebruik van door 6 punten, 5 assists en 1 block op Ormskerk te noteren. Drie gemiste vrije worpen op rij van diezelfde Ormskerk, bepaalde de ruststand op 35-20.

Het derde kwart is de laatste tijd niet het kwart van Zorg en Zekerheid Leiden. Dit keer opende de Leidse ploeg scherp. Cormier drukte voor drie af, Mohamed Kherrazi scoorde onder het bord, waarna Jansen ook nog een bommetje door de ring liet glijden. Anderhalve minuut gespeeld, de stand naar 43-20 gebracht en meteen een time-out voor Niels Vorenhout. Via scores van routinier Kenneth van Kempen en driepunters van Akeel Eduardo en Mick Fleuren wist BSW de schade na drie kwarten nog te beperken tot 57-39. De mooiste aanval in dit kwart kwam echter van Zorg en Zekerheid Leiden. Cormier pakte op de verdedigingshelft de bal af van Fleuren en speelde het leder in één keer door naar Jansen. De spelverdeler gooide de bal richting de ring waar Will Felder net uit het plafond kwam zakken voor een denderende alley-oop.

In het vierde kwart was de pijp bij de Limburgers leeg. Bij de Leidse ploeg maakte het niet meer uit wie er in het veld stond, Zorg en Zekerheid Leiden bleef makkelijk scoren. Bas Nelemans scoorde twee keer inside, Floris Versteeg dunkte twee keer en Cormier gooide er een fraaie toverbal in. Ook de jonge Jan Driessen pakte weer zijn puntjes mee. Coach Eddy Casteels hield De Jong na rust op de bank, Jansen kwam ook niet verder dan veertien minuten, terwijl Jeroen van der List vanwege een polsblessure helemaal niet binnen de lijnen kwam. Hij was de enige Leidse speler die niet scorend bijdroeg aan de uiteindelijke 85-45 overwinning.

“Ik zag Padberg tegen de grond gaan”, vertelde Casteels na afloop. “Dat zag er akelig uit. Voor mij reden om De Jong niet veel te laten spelen. En de jonge spelers deden het goed. Zij hebben laten zien dat ze vooruitgang boeken. Verder wilde ik Cormier laten starten om hem vertrouwen te geven.” Cormier bedankte zijn coach door 21 punten te scoren tegen 75% en ook nog eens vijf assists en drie steals aan te laten tekenen.

ZZ Leiden - BS Weert 85-45 (18-8, 17-12, 22-19 en 28-6)
Scores Leiden: Dylon Cormier 21 (4/6 driepunters, 5 assists), Will Felder 14, Joe Willman 9 (7 rebounds), Rogier Jansen 7, Maurice Creek 7 (8 rebounds), Kasper Averink 6 (5 assists), Floris Versteeg 6, Mohamed Kherrazi 4 (7 rebounds), Jan Driessen 4, Bas Nelemans 4 en Worthy de Jong 3. Jeroen van der List speelde niet. Topscorers Weert: Akeel Eduardo 12, Daan Rosenmuller 11 en Kenneth van Kempen 10 (8 rebounds).

Tekst: Martin Hoekstra (Basketballleague.nl)
Op de foto van Richard Koolen: Dylon Cormier mocht als starter vertrouwen tanken en maakte 21 punten.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.