Nieuwsbericht

DIOK geeft rugby-voorstelling

De mannen van DIOK hebben het thuispubliek in hun wedstrijd tegen Amstelveen verwend met een mooie rugby-voorstelling. Met goede agressie, wijd en snel aanvalsspel en soms oogstrelend rugby wist DIOK met maar liefst 74-11 te winnen.

Ondanks de grote uitslag zag het er in de beginfase niet naar uit dat het zo’n eenvoudige overwinning zou worden. Na 10 minuten stonden de teams pas op 3-3 en ook in de minuten daarna was er weinig te beleven. Pas na 25 minuten brak Alex Barnas de ban voor DIOK door uit een break van Leon Koenen te scoren. Twee minuten later was het diezelfde Leon Koenen die vanuit een offload een teamgenoot kon lanceren. Diego Duijn moest daarna nog wel 60 meter naar de tryline sprinten en een aantal tegenstanders van zich afschudden, maar dat lukte wonderwel. DIOK kwam op stoom en het team merkte niet of nauwelijks dat hun hooker met geel naar de kant was. Het moest weliswaar een tweede penaltygoal toestaan, maar niet veel later  brak Titus Klumper met een mooie looplijn door een gat in de defensie om bij de hoekvlag te scoren. DIOK kwam daarna toch even zelf onder druk te staan op de eigen tryline en na een slippertje kon Amstelveen een simpele try meepikken. Lang getreurd werd er niet want DIOK zag dat Tom Altink vanuit een interceptie op eigen helft vrij kon doorlopen naar de palen. Omdat Leon Koenen ook 3 conversies raak schoot in de eerste helft gingen de teams met 29-11 de rust in.

Alex Barnas ging na een gevaarlijke tackle met geel naar de kant, maar ook met een man minder ging DIOK vrolijk door met scoren.  In de 45e minuut fopte Leon Koenen met een mooie schijnbeweging de full-back van Amstelveen om onder de palen te scoren. Ook Tom Altink scoorde twee minuten later weer een prachtige solo-try. Vanuit een pick-up in de scrum kon hij vrij door lopen naar de palen. Bij 43-11 haalde DIOK de voet even van het gaspedaal en stokte de teller even. Ruim 20 minuten lang gebeurde er vrij weinig totdat DIOK in het laatste kwartier alsnog dik over Amstelveen heen walste.

In dat laatste kwartier kon DIOK nog vijf try’s bijschrijven. Eerst was het de beurt aan de Tom Altink die zijn hattrick compleet maakte. Captain Ross Bennie Coulson - die de hele middag al opviel met zijn werklust en positieve coaching in het veld - kon daarna uit een offload van Tjebbe Jehee onder de palen scoren. Mark van As scoorde uit een line-out zijn allereerste try voor DIOK1 waarna Diego Duijn uit de volgende line-out een identieke try scoorde. Leon Koenen zorgde met een mooie loopactie voor het slotakkoord; dankzij zijn try en achtste conversie van de dag werd het 74-11. Een prachtige uitslag na een prachtige wedstrijd.

DIOK blijft door de overwinning aan kop in de Nationale Plate Poule. Volgende week komt eerst de nummer laatst Ascrum op bezoek, een week later is het de beurt aan nummer twee Waterland. DIOK zal in de komende twee thuiswedstrijden willen laten zien dat het de koppositie niet meer wil af staan.

Op de foto van Els Barnas: Tom Altink op weg naar een try namens DIOK.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.