Nieuwsbericht

Scylla wint weer met 6-0

In de Eredivisie B zijn de vrouwen van Scylla een klasse apart. Het verschil met de concurrentie is zo groot dat de Leidenaars het zich ook dit weekend konden permitteren om kopvrouw Kim Vermaas rust te gunnen. Zij stond haar teamgenoten ditmaal bij als coach. Tegenstander Enjoy & Deploy Taverzo kon niet van profiteren van de afwezigheid van Vermaas.  In het Scylla Tafeltenniscentrum werd het nooit echt een wedstrijd. Marlotte Staps, Marie Depuydt en Demelsa Basie wonnen hun partijen op eenvoudige wijze. Depuydt was de enige die nog een game moest afstaan tegen Irene Aangeenbrug, maar dat was het dan ook. Het resulteerde in de derde 6-0 overwinning uit vier wedstrijden. Concurrent Hilversum liet dit weekend een punt liggen zodat de voorsprong van de Leidse ploeg nu drie punten bedraagt.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.