Nieuwsbericht

De Zijl morst punten

Afgelopen weekeinde stond er een dubbel op het programma voor de mannen van De Zijl. Op zaterdag de uitwedstrijd tegen Schuurman BZC op zondag in De Zijl tegen het Barendrechts ZPB H&L Productions. Twee ploegen waarvan op voorhand zeker drie en mogelijk zes punten gepakt konden worden, wat De Zijl een beter uitgangspunt in de playoffs zou bezorgen.

Hoe anders liep het echter! In Borculo kreeg de ploeg van Niels Joor totaal geen vat op de wedstrijd. Halverwege stond er nog wel een 4-4 op het scorebord, maar de thuisploeg pakte in de derde periode genadeloos uit. De 6-2 score in deze periode werd door de Leidse ploeg niet meer goed gemaakt, zodat alleen de zondag nog overbleef om punten te pakken.

Zondag was een middagje ZPB in Leiden. Dat werd geopend met het duel van het tweede team om het kampioenschap in de reserve-eredivisie. Na een lastige start won De Zijl en prolongeerde daarmee het kampioenschap. Aangezien de reserve-eredivisie gezien wordt als kweekvijver geeft dit wel aan dat De Zijl een goede toekomst in het water heeft liggen.

De dames van ZVL-BAM kregen vervolgens ook ZPB op bezoek. Bij ZPB speelt op dit moment Brenda Hoogenboom, die vorig seizoen nog deel uitmaakte van de Leidse ploeg. Voor haar inzet vanaf 2006 werd ze voor de wedstrijd nog bedankt door voorzitter Albert Spijker. De daaropvolgende wedstrijd was puur eenrichtingsverkeer. ZPB werd met een 22-3 nederlaag teruggestuurd naar Barendrecht

De daaropvolgende wedstrijd van De Zijl was compleet anders. Vanaf het begin werd het fysiek niet geschuwd en nog voor het einde van de eerste periode hadden de scheidsrechters aan beide zijden al een speler voor de duur van de wedstrijd eruit gestuurd, maar óók een 10 minuten durende ‘afkoelperiode’ ingelast, afgekeken waarschijnlijk de voetbalwedstrijd Feyenoord-AS Roma.
Toen de wedstrijd eenmaal was hervat, werd er op het scherp van de snede verder gespeeld en de scheidsrechters reageerden hierop met veelvuldige uitsluitingen en strafworpen. De voorsprong van De Zijl van 4-2 slonk hierdoor en na drie strafworpen had ZPB zelfs een 5-6 voorsprong verworven.

De Barendrechters wisten die voorsprong uit te breiden naar 7-11 alvorens De Zijl weer wat terug kon doen. Na Thijs Versluis (foto), die drie keer op rij scoorde, was het uiteindelijk Tom Nederend, die met nog 6 seconden te gaan de gelijkmaker op het bord zette.

Met nog twee wedstrijden te gaan is er voor de Leidse mannen nog een kans om iets te stijgen, maar met deze uitslag zijn zowel De Zijl als ZPB verzekerd van een plek in de playoffs.

Schuurman BZC – De Zijl Zwemsport 11-9
Periodestanden: 3-3, 1-1, 6-2, 1-3
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Omar Qachach 2, Thijs Versluis 2, Tim van der Meer, Jasper Haasnoot

De Zijl Zwemsport – ZPB H&L Productions 11-11
Periodestanden: 3-1, 1-3, 3-5, 4-2
Doelpunten De Zijl: Thijs Versluis 4, Tom Nederend 3, Menno Dalmijn 2, Jasper Haasnoot, Koen Heiden

ZVL-BAM – ZPB H&L Productions 22-3
Periodestanden: 6-2, 6-0, 5-1, 5-0
Doelpunten ZVL: Kitty-Lynn Joustra 6, Iefke van Belkum 5, Marianne de Groot 4, Marloes Cabout 3, Femke Aan, Ilse Koolhaas, Britt van Dam, Brigitte Sleeking

Op de foto: Thijs Versluis scoorde in de slotfase van de wedstrijd tegen ZPB drie keer voor De Zijl.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.