Nieuwsbericht

Winnend DIOK blijft op kop

De competitie heeft in de maand februari stil gelegen in verband met interlandrugby, maar DIOK is het rugbyen nog niet verleerd. In Hoek van Holland haalde de Leidse ploeg met 19-32 alweer de vierde overwinning uit evenveel wedstrijden in de strijd om de National Plate, de tweede afdeling van de Ereklasse. Grote man bij DIOK was center Thom de Ruijter die met twee try’s een flink aandeel had in de score.

DIOK bracht noodgedwongen een flink verjongd team op de been met veel jongens die normaal hun kunsten in het tweede team vertonen, maar het spel van DIOK leed daar geenszins onder. Sterker nog: jongens als Mark van As, Robin en Moenen en Semih Berrak speelden alsof zij het niveau niet anders gewend zijn. DIOK speelde wijd en aanvallend rugby dat resulteerde al binnen 20 minuten in een 0-13 voorsprong dankzij onder andere een try van Thom de Ruijter en een penalty van Leon Koenen. De Hookers deden vlak voor het half uur wat terug, maar enkele minuten later vergrootte DIOK haar voorsprong weer tot 13 punten dankzij een try van wing Titus Klumper en conversie van Leon Koenen. De 7-20 was tevens de ruststand.

Direct na rust stond DIOK duidelijk even te slapen, toen de Hookers terug konden komen tot 14-20, maar daarna pakte DIOK het initiatief weer terug. Thom de Ruijter kon zijn tweede try van de dag scoren, waarmee hij de stand op 14-25 bracht. Met nog een kwartier te spelen verslapte de concentratie bij DIOK weer even en scoorden de Hookers de 19-25. Van een spannende slotfase kon echter geen sprake zijn, want Bas Leupen, en Leon Koenen zorgden met een try en conversie alsnog voor een ruime 19-32 eindstand.

Dankzij de overwinning op de Hookers blijft DIOK fier aan kop in de nationale Plate Poule, waar alleen van RC Waterland nog tegenstand lijkt te verwachten. Toch is DIOK er nog niet, want de wedstrijd tegen de Hookers heeft dan wel laten zien dat het aanvallend wel goed zit bij DIOK, verdedigend heeft het team nog voldoende huiswerk te doen. Al is het maar omdat het thuispubliek volgend weekend een klinkend resultaat verwacht tegen Amstelveen.

Op de foto van Els Barnas: Thom de Ruyter, die met twee try's een flink aandeel had in de score. 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.