Nieuwsbericht

Scylla-vrouwen koploper Eredivisie B

Zonder kopvrouw Kim Vermaas, afwezig vanwege een studiereis naar Berlijn, traden de vrouwen van Scylla afgelopen weekend aan tegen Hilversum. Inzet was de eerste plek van de Eredivisie B. In Hilversum werd het een 2-4 overwinning voor de Leidenaars. Marlotte Staps (foto) bleef ongeslagen door eenvoudige overwinningen op Marianne Rolikova en Heleen Hop. Demelsa Basie en Marie Depuydt wonnen zonder gameverlies tegen respectievelijk Rolikova en Lisette van Es. Omdat zowel Depuydt als Basie nipt hun partijen verloren tegen Hop en Rolikova werd de stand voor Hilversum nog enigszins dragelijk. Scylla heeft nu de beste papieren voor het kampioenschap in handen. Marlotte Staps was dik tevreden: “Al met al is een 4-2 overwinning zonder Kim een prima uitslag tegen onze belangrijkste concurrent.”

De mannen van Scylla hadden het beduidend moeilijker. In eigen huis traden ze in de Eredivisie A aan tegen landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo uit Zoetermeer. In het Scylla Tafeltenniscentrum bleef het bij een knappe overwinning van Thomas Bénit op Rajko Gommers, de winnaar van de Nationale Tafeltennis Masters. Verrassend was de daarop volgende nederlaag tegen het jeugdige talent Roel Bogie. De 14-jarige Bogie heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een van de sterkere spelers in de eredivisie. Hij bleef ongeslagen door ook van Benjamin Xu te winnen. Xu en teamgenoot Olivier Altenburg hadden weinig in te brengen, hoewel Altenburg Benedek Olah nog wel een game wist te ontfutselen. Op zich was Bénit na afloop niet ontevreden over de 1-5 nederlaag. “Natuurlijk, je hoopt altijd op een stunt, maar er zat vandaag niet meer in. Toch weet ik dat we beter kunnen. Zeker als ik terugdenk aan het hoge niveau dat we als team eind vorig seizoen haalden.”

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.