Nieuwsbericht

Frenken wint Skiffhead op de Amstel

Njord-roeister Marie Anne Frenken heeft op de Amstel de 64e editie van de Skiffhead gewonnen.

In de lichtgewichtklasse bleef de Leidse roeister wereldkampioen Maaike Head voor. En niet zo'n beetje ook, want Head had in de achtervolgingsrace 45 seconden meer nodig dan Frenken, die naar eigen zeggen een goed trainingskamp in Spanje achter de rug heeft en in prima vorm steekt.

Bij de 'zware' roeisters was er een tweede plaats voor Frenkens clubgenote Nicole Beukers. Zij lag lange tijd op de eerste plaats, maar moest de eer tenslotte toch aan de Utrechtse Inge Jansen laten.

* Bij wereldbekerwedstrijden in Sydney wonnen de Leidse roeiers Boudewijn Röell en Stef Broenink zilver met de Holland Acht. Een mooier prestatie, waarvan geen grote concvlusies moigen worden verbonden, want het deelnemersveld bestond uit slachts vier boten. Nederland sloot met deze wedstrijd een trainingskamp van zeven weken in Australië af. Röell en Broenink hopen zich de komende weken te plaatsen voor de definitieve selectie voor EK en WK.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.