Nieuwsbericht

Lightning sterk tegen 'Cru'

Lightning is er ook in de derde wedstrijd van het seizoen niet in geslaagd te winnen. In Amsterdam werd het de Crusaders aardig lastig gemaakt, maar uiteindelijk waren de gastheren toch met 21-7 te sterk.Leiden begon uiterst ongelukkig aan de wedstrijd. Tijdens de eerste aanvalspoging werd de bal onderschept door de Amsterdamse verdediging en direct terug gelopen voor een touchdown. Nadat ook de PAT tussen de palen was getrapt keek Lightning tegen een 7-0 achterstand aan.

De Leidenaren lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en wisten al snel zelf dreigend te worden. Door een goede combinatie van running en passing plays werd er veel terreinwinst geboekt, maar tot een score leidde dat nog niet. Totdat de verdediging van Lightning de Amsterdammers dwong om diep vanuit hun eigen territorium te punten. Mede door de harde wind lukte het de punter niet om de bal voorbij de middellijn te krijgen, waardoor Leiden in uitstekende veldpositie mocht beginnen.

Van deze buitenkans werd optimaal geprofiteerd. Na enkele goede passes langs de zijlijn werd er uiteindelijk via de grond gescoord. Hiermee werd de stand gelijk getrokken: 7-7.

Lang kon Leiden hier echter niet van genieten. Tijdens de volgende aanval wist de behendige runningback van de Crusaders een gat in de verdediging te vinden en het hele veld over te rennen voor een nieuwe voorsprong. De PAT werd deze keer gemist, waardoor Amsterdam met een kleine voorsprong van 13-7 de rust in ging.

In de tweede helft kwamen de Crusaders uitstekend uit de startblokken. Dankzij een goede, methodische drive wisten zij in hun eerste aanvalspoging de voorsprong verder te vergroten naar 19-7.

Deze stand bleef vervolgens lange tijd onveranderd. Hoewel de aanval van Leiden kleine succesjes bleef halen lukte het niet om echt een gat in de goede Amsterdamse verdediging te vinden. Maar ook de verdediging van Lightning bleef het de aanval van de Crusaders moeilijk maken. De laatste score van de wedstrijd kwam diep in het vierde kwart. Nadat een punt van de Amsterdammers doorgerold was tot vlak voor de endzone van Lightning, wist de verdediging van de Crusaders de runningback van Leiden te tackelen in het doelgebied voor een safety.

Hiermee werd de eindstand bepaald op 21-7. Leiden heeft zijn huid duur verkocht, maar staat toch weer met lege handen. Met de opgedane kennis van deze wedstrijd gaat Lightning aan de slag om over vier weken, op 29 maart, tegen de Nijmegen Pirates hopelijk de ban te breken.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.