Nieuwsbericht

Weer titel 200 m. Tessa van Schagen

Twee jaar geleden kwam ze als een grote verrassing. Vorig jaar stond de 200 meter niet op het programma van de Nederlandse indoorkampioenschappen. Afgelopen zondag prolongeerde Tessa van Schagen de titel op deze afstand overtuigend. Met 23.52 bleef ze Nicky van Leuveren ruim voor en zette ze de derde tijd aller tijden in Nederland op de klokken. Als bonus voor fraaie prestatie heeft ze zich hiermee nu al verzekerd van deelname aan het Europees kampioenschap in de buitenlucht voor neo-senioren komende zomer in Estland. "Superblij", was het oordeel van de kersverse sportvrouw van Leiden over haar titel en limiet.

Zaterdag had Tessa als opwarming al deelgenomen aan de 60 meter. Daarin reikte ze wel tot de finale maar bleef ze met 7.57 op de 5e plaats steken. "Ze wil dan te graag en dat komt de snelheid niet ten goede", aldus trainer Martijn de Lange.

Bijna was er een tweede medaille voor Leiden Atletiek en wel voor Noah Schutte op de 3000 meter. Achter Dennis Licht en Jesper van der Wielen die beiden op een EK-limiet mikten streed een groepje atleten om het brons. Na een tactische race volgde een spetterend slot. Daarin wist Edwin de Vries - nota bene de vriend van Tessa van Schagen - Noah net voor te blijven op de streep. Voor Noah Schutte opnieuw een bewijs dat hij zich ook op korte afstanden kan meten met de Nederlandse seniorentop.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.