Nieuwsbericht

Weer titel 200 m. Tessa van Schagen

Twee jaar geleden kwam ze als een grote verrassing. Vorig jaar stond de 200 meter niet op het programma van de Nederlandse indoorkampioenschappen. Afgelopen zondag prolongeerde Tessa van Schagen de titel op deze afstand overtuigend. Met 23.52 bleef ze Nicky van Leuveren ruim voor en zette ze de derde tijd aller tijden in Nederland op de klokken. Als bonus voor fraaie prestatie heeft ze zich hiermee nu al verzekerd van deelname aan het Europees kampioenschap in de buitenlucht voor neo-senioren komende zomer in Estland. "Superblij", was het oordeel van de kersverse sportvrouw van Leiden over haar titel en limiet.

Zaterdag had Tessa als opwarming al deelgenomen aan de 60 meter. Daarin reikte ze wel tot de finale maar bleef ze met 7.57 op de 5e plaats steken. "Ze wil dan te graag en dat komt de snelheid niet ten goede", aldus trainer Martijn de Lange.

Bijna was er een tweede medaille voor Leiden Atletiek en wel voor Noah Schutte op de 3000 meter. Achter Dennis Licht en Jesper van der Wielen die beiden op een EK-limiet mikten streed een groepje atleten om het brons. Na een tactische race volgde een spetterend slot. Daarin wist Edwin de Vries - nota bene de vriend van Tessa van Schagen - Noah net voor te blijven op de streep. Voor Noah Schutte opnieuw een bewijs dat hij zich ook op korte afstanden kan meten met de Nederlandse seniorentop.