Nieuwsbericht

Goed weekeinde voor ZVL-BAM

Zaterdag was er een middagje Gouda gepland voor zowel De Zijl als ZVL-BAM. Op een tijdstip dat normaal een kinderfeestje wordt gepland lagen nu de waterpoloërs en -sters in het water. Op deze manier konden de vrouwen rustig toeleven naar de zondag, waarop de jongste selectieleden met de meisjes en de coachingstaf naar Athene vertrokken en waarop de rest tegen ZPB speelde. De mannen behoefden slechts één keer aan te treden.

De laatste keer tegen Donk had de KNZB tuchtcommissie zorggedragen voor wat scheve verhoudingen in de teams. Dit keer gaf ZVL-BAM direct een visitekaartje af in het Groenhovenbad met een snelle voorsprong. De Leidse ploeg had de wedstrijd lange tijd onder controle en nam halverwege een 2-4 voorsprong mee naar de kleedkamer. Na de rust nam ZVL-BAM wat gas teruig en gaf de thuisploeg daarmee hoop op een beter resultaat. Dat kwam er ook voor GZC Donk. Laat in de wedstrijd kwam de Goudse ploeg langszij en pakte via een 6-6 gelijkspel een puntje.

De mannen verging het in Gouda minder goed. Een voorsprong halverwege van één doelpunt (3-4) kon niet worden vastgehouden. In de laatste periode trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe en won met 7-5.

Op zondag kreeg ZVL-BAM de Barendrechtse rode lantaarndrager ZPB op bezoek in een slecht bezocht Vijf Meibad. Bij afwezigheid van Koen Plasmeijer werd Niels Joor de kans gegeven zijn debuut te maken als coach van de vrouwen. Met veel verve leidde hij zijn jonge ploeg naar een klinkende overwinning. Halverwege leidde ZVL-BAM met zes doelpunten (9-3), een voorsprong die rustig werd uitgebouwd naar tien: 19-9.

GZC Donk – ZVL-BAM 6-6.
Periodestanden: 0-1, 2-3, 2-1, 2-1.
Doelpunten ZVL-BAM: Marloes Cabout 2, Malissa van Rijn 2, Marianne de Groot en Kitty-Lynn Joustra.

ZVL-BAM – ZPB H&L Productions 19-9.
Periodestanden: 5-1, 4-2, 6-1, 4-5.
Doelpunten ZVL-BAM: Britt van Dam 4, Malissa van Rijn 4, Femke Aan 2, Aukje van Belkum 2, ChrissyJo Thomlinson 2, Brenda Weber 2, Marloes Kijzers, Marianne de Groot en Iefke van Belkum.

GZC Donk – De Zijl Zwemsport 7-5.
Periodestanden: 2-2, 1-2, 1-0, 3-1.
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 2, Daan Heiden 2 en Omar Qachach.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.