Nieuwsbericht

Goed weekeinde voor ZVL-BAM

Zaterdag was er een middagje Gouda gepland voor zowel De Zijl als ZVL-BAM. Op een tijdstip dat normaal een kinderfeestje wordt gepland lagen nu de waterpoloërs en -sters in het water. Op deze manier konden de vrouwen rustig toeleven naar de zondag, waarop de jongste selectieleden met de meisjes en de coachingstaf naar Athene vertrokken en waarop de rest tegen ZPB speelde. De mannen behoefden slechts één keer aan te treden.

De laatste keer tegen Donk had de KNZB tuchtcommissie zorggedragen voor wat scheve verhoudingen in de teams. Dit keer gaf ZVL-BAM direct een visitekaartje af in het Groenhovenbad met een snelle voorsprong. De Leidse ploeg had de wedstrijd lange tijd onder controle en nam halverwege een 2-4 voorsprong mee naar de kleedkamer. Na de rust nam ZVL-BAM wat gas teruig en gaf de thuisploeg daarmee hoop op een beter resultaat. Dat kwam er ook voor GZC Donk. Laat in de wedstrijd kwam de Goudse ploeg langszij en pakte via een 6-6 gelijkspel een puntje.

De mannen verging het in Gouda minder goed. Een voorsprong halverwege van één doelpunt (3-4) kon niet worden vastgehouden. In de laatste periode trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe en won met 7-5.

Op zondag kreeg ZVL-BAM de Barendrechtse rode lantaarndrager ZPB op bezoek in een slecht bezocht Vijf Meibad. Bij afwezigheid van Koen Plasmeijer werd Niels Joor de kans gegeven zijn debuut te maken als coach van de vrouwen. Met veel verve leidde hij zijn jonge ploeg naar een klinkende overwinning. Halverwege leidde ZVL-BAM met zes doelpunten (9-3), een voorsprong die rustig werd uitgebouwd naar tien: 19-9.

GZC Donk – ZVL-BAM 6-6.
Periodestanden: 0-1, 2-3, 2-1, 2-1.
Doelpunten ZVL-BAM: Marloes Cabout 2, Malissa van Rijn 2, Marianne de Groot en Kitty-Lynn Joustra.

ZVL-BAM – ZPB H&L Productions 19-9.
Periodestanden: 5-1, 4-2, 6-1, 4-5.
Doelpunten ZVL-BAM: Britt van Dam 4, Malissa van Rijn 4, Femke Aan 2, Aukje van Belkum 2, ChrissyJo Thomlinson 2, Brenda Weber 2, Marloes Kijzers, Marianne de Groot en Iefke van Belkum.

GZC Donk – De Zijl Zwemsport 7-5.
Periodestanden: 2-2, 1-2, 1-0, 3-1.
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 2, Daan Heiden 2 en Omar Qachach.