Nieuwsbericht

Mo Creek driepuntskoning op Gala

Maurice Creek, de kersverse aanwinst van Zorg en Zekerheid Leiden, is tijdens het All Star Gala van de Federatie Eredivisie Basketball (FEB) winnaar geworden van de zogenoemde Threepoint Contest. Van vijf plekken moeten vijf driepunters worden geschoten, waarbij de laatste de ‘moneyball’ is en dubbel telt. In de finale tegen Valentijn Lietmeijer van Landstede scoorde Creek 18 punten. Lietmeijer bleef steken op 17.

In de halve finale had Mo Creek al indruk gemaakt bij het publiek in de Bossche Maaspoort met een score van 21. Vanaf het tweede station schoot hij toen alle vijf de ballen raak voor de maximale zes punten. Jeroen van der List, de andere ZZ-specialist, werd uitgeschakeld in de eerste ronde.

In Den Bosch was zondag de aftrap van het Nederlands Team, dat de komende jaren zal worden geleid door de Stichting Nederlands Mannen Team (NMT). Een groot aantal voormalige internationals zet de schouders onder het team, waarvan ex-ZZ-coach Toon van Helfteren ook het komend jaar de coach is. Nederland doet in september mee aan het EK, waarvan de groep met Oranje wordt gespeeld in de Kroatische hoofdstad Zagreb.

Mede in verband hiermee werd de All Star Game gespeeld tussen het Nederlands team (voor zover beschikbaar en niet geblesseerd) en de besten van de rest. In Oranje speelde vier spelers van Zorg en Zekerheid Leiden: Worthy de Jong, Rogier Jansen, Mohamed Kherrazi en Jeroen van der List. Nederland won het duel, waarin traditioneel verdedigen ‘verboden’ is met 127-125. Met respectievelijk 20 en 19 punten hadden De Jong en Van der List een mooie bijdrage. Topscorer was Nick Oudendag met 24 punten. Aan de andere kant was Brandyn Curry van Den Bosch de beste schutter met 23 punten.

Ook voor de jeugd was er een All Star Game. Die ging tussen teams uit Noord- en Zuid-Nederland. Zuid met onder andere de ZZ-spelers Kasper Averink (17 punten) en Jan Driessen (8) won dit potje met 108-103.

Voor de dunkwedstrijd was, zoals altijd, weinig animo. De meeste spelers mogen niet van hun coach of durven niet in verband met blessurerisico. Dus was er maar wat bijeen gegraaid en won ene Orlando Gomez van het Amstelveense SVU.

 

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.