Nieuwsbericht

Jaarprijzen De Jong en Van Schagen

Basketballer Worthy de Jong en atlete Tessa van Schagen zijn vrijdagavond in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal uitgroepen tot Leids sportman en sportvrouw 2014. Worthy de Jong van Zorg en Zekerheid Leiden speelde niet alleen een grote rol in zijn eigen clubteam, maar ook in de nationale ploeg, die zich in de Vijf Meihal knap plaatste voor het Europees kampioenschap, komende zomer in Zagreb, Kroatië. Tessa van Schagen van Leiden Atletiek ontpopte zich als een sterke sprintster, waarvan Nederland in de komende jaren nog veel plezier zal gaan krijgen.

Maar er waren natuurlijk nog veel meer prijzen op de traditionele feestavond van de Leidse sport. Voordat ze haar grote prijs kon ophalen was Tessa van Schagen al een keer op het podium geweest. De lezers van Leidsch Dagblad kenden haar namelijk de publieksprijs toe. Een heel speciale prijs was er voor topsportcoördinator Tjeerd Scheffer. De man, die dit jaar voor de 25e keer de Leiden Marathon organiseert kreeg de oeuvre-prijs voor alles wat hij voor der Leidse sport heeft betekend.

De coach en de sportploeg van het jaar bevonden zich beide 'in het water'. Met de eerste nationale titel op zak was ZVL-BAM dé sportploeg van 2014 en werd logischerwijze de man, die daarbij de regie in handen had, Koen Plasmeijer, uitgroepen tot coach van het jaar. De prijs voor aangepast sporter van het jaar ging naar wielrenster/skiester Annika van der Meer.

De aanstormende jeugd wordt bij de jaarlijkse sportverkiezingen ook altijd in het zonnetje gezet. Vier talenten kregen een aanmoedigingsprijs, die wellicht in de komende jaren leidt tot minimaal een nominatie voor sportman/-vrouw van het jaar. De aanmoedigingsprijzen waren voor roeier Jeroen Oortwijn, atleek Noah Schutte, het jeugdteam van Leiden Atletiek en endurance-amazone Joyce van den Berg.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.