Nieuwsbericht

Jaarprijzen De Jong en Van Schagen

Basketballer Worthy de Jong en atlete Tessa van Schagen zijn vrijdagavond in de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal uitgroepen tot Leids sportman en sportvrouw 2014. Worthy de Jong van Zorg en Zekerheid Leiden speelde niet alleen een grote rol in zijn eigen clubteam, maar ook in de nationale ploeg, die zich in de Vijf Meihal knap plaatste voor het Europees kampioenschap, komende zomer in Zagreb, Kroatië. Tessa van Schagen van Leiden Atletiek ontpopte zich als een sterke sprintster, waarvan Nederland in de komende jaren nog veel plezier zal gaan krijgen.

Maar er waren natuurlijk nog veel meer prijzen op de traditionele feestavond van de Leidse sport. Voordat ze haar grote prijs kon ophalen was Tessa van Schagen al een keer op het podium geweest. De lezers van Leidsch Dagblad kenden haar namelijk de publieksprijs toe. Een heel speciale prijs was er voor topsportcoördinator Tjeerd Scheffer. De man, die dit jaar voor de 25e keer de Leiden Marathon organiseert kreeg de oeuvre-prijs voor alles wat hij voor der Leidse sport heeft betekend.

De coach en de sportploeg van het jaar bevonden zich beide 'in het water'. Met de eerste nationale titel op zak was ZVL-BAM dé sportploeg van 2014 en werd logischerwijze de man, die daarbij de regie in handen had, Koen Plasmeijer, uitgroepen tot coach van het jaar. De prijs voor aangepast sporter van het jaar ging naar wielrenster/skiester Annika van der Meer.

De aanstormende jeugd wordt bij de jaarlijkse sportverkiezingen ook altijd in het zonnetje gezet. Vier talenten kregen een aanmoedigingsprijs, die wellicht in de komende jaren leidt tot minimaal een nominatie voor sportman/-vrouw van het jaar. De aanmoedigingsprijzen waren voor roeier Jeroen Oortwijn, atleek Noah Schutte, het jeugdteam van Leiden Atletiek en endurance-amazone Joyce van den Berg.