Nieuwsbericht

Weer 6-0 winst Scylla-vrouwen

Het vrouwenteam van Scylla heeft in de Eredivisie B nog geen wedstrijd verloren. Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse US op het programma. Ook deze week werd het niet echt een wedstrijd. Het werd opnieuw 6-0 voor de Leidse ploeg. Kim Vermaas won haar partijen tegen Marleen Visser en Renate Guijtjens met grote overmacht. Ook Marlotte Staps had weinig moeite met Visser. Tegen van Nathalie van Lierop moest zij wel een game afstaan, maar daar bleef het bij. De spannendste wedstrijd speelde Marie Depuydt. Tegen van Lierop kwam het aan op de vijfde en beslissende game, die uiteindelijk met 7-11 in het voordeel van Depuydt uitviel. Tenslotte was het dezelfde Depuydt die tegen Guijtjens de 6-0 op het scorebord bracht. De Leidse was na afloop zeer tevreden: “Om eerste te worden moeten we elke week scherp zijn en voor de maximale winst gaan. Dat dat ook deze week weer gelukt is, is mooi meegenomen!”

De mannen van Scylla hadden het dit weekend beduidend moeilijker. In de playoffs van de eredivisie troffen zij het sterke FVT. In Rotterdam werd het uiteindelijk een 5-1 nederlaag voor de Leidse ploeg. De eer werd gered door Thomas Bénit. In zijn wedstrijd tegen de sterke Martin Khatchanov verloor hij de eerste game kansloos. Daarna herpakte hij zichzelf echter door met 3-1 de winst te pakken. Benjamin Xu en Olivier Altenburg kwamen er dit weekend niet aan te pas terwijl bij FVT Barry Wijers en Patrick Oeij redelijk eenvoudig overeind bleven. Door de ruime nederlaag is Scylla flink achterop geraakt bij de concurrentie. Ondanks zijn eigen winstpartij blikte Bénit dan ook kritisch terug: “Het was gewoon geen goede wedstrijd. Er mist vooral een hoop vastheid en snelheid. Dit moet absoluut beter."

Op de foto: Marie Depuydt, die in Amsterdam de spannendste partij speelde tegen US.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.