Nieuwsbericht

Lastig weekeinde ZVL-BAM

Het was een lastige dubbel voor ZVL-BAM dit weekeinde. En dan ging het niet zozeer over de tegenstanders, maar meer over de omstandigheden. Zo bleek zaterdag dat Leiden echt aan een nieuw zwembad toe is. Zondag was het de lange reis, even op en neer naar Nijverdal, die de extra belastende factor vormde.

Door een storing in het Vijf Meibad bleek op zaterdag dat de watertemperatuur tot subtropisch niveau was gestegen. Door direct optreden van het personeel van het Sportbedrijf kon nog koud water worden bijgemengd, maar toch was de temperatuur voor wedstrijden 'niet optimaal', om nog maar te zwijgen over de luchttemperatuur.

Onder deze omstandigheden kwam Polar Bears op visite. En het leek er op dat de Beren beter bestand waren tegen deze temperaturen. De vrouwen uit Ede gaven ZVL-BAM uitstekend tegenstand en leken ook twee perioden lang de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Halverwege stonden de Beren weliswaar één doelpunt achter op de thuisploeg, maar leek er nog alle kans op een onverwachte en ongewenste verrassing voor ZVL-BAM. Toch bleef de ploeg van Koen Plasmeijer keihard doorwerken en liet zich niet intimideren. Met veel inzet hadden was al een achterstand weggewerkt en de ingeslagen weg werd met hard werken voortgezet, zodat aan het eind toch een 15-12 winst mocht worden opgetekend.

Zondagochtend werd de reis naar Nijverdal ondernomen. In het fraaie, maar vooral heerlijk frisse bad van Het Ravijn stond een lastige wedstrijd op het programma, een voorproefje van de bekerfinale op 22 maart. Daar bleek maar weer hoe belangrijk een goed bad is voor goede prestaties. Weliswaar nam de thuisploeg een voorsprong, maar ZVL-BAM was geen moment uit het veld geslagen. De ploeg wist goed aan te klampen en speelde zich met veel overtuiging terug naar een gelijke stand van 7-7 aan het einde van de derde periode. In de laatste periode wist Het Ravijn weer op voorsprong te komen en met nog één minuut te gaan 'regelde' de thuisploeg een 5 meter, die foutloos werd ingeschoten en voor de eindstand van 10-8 zorgde. ZVL-BAM aanvaardde de thuisreis dus met lege handen.

ZVL-BAM – Polar Bears 15-12 (4-5, 4-2, 2-2 en 5-3)
Doelpunten ZVL: Brenda Weber 5, Britt van Dam 3, Marloes Cabout 2, Anne Paardekooper, Kitty-Lynn Joustra, Melanie Langejans, Brigitte Sleeking en Roline Schuijt.

Het Ravijn - ZVL-BAM 10-8 (4-2, 2-2, 1-3 en 3-1)
Doelpunten ZVL: Marloes Cabout 2, Brigitte Sleeking 2, Marianne de Groot, Kitty Lyn Joustra, Brenda Weber en Britt van Dam.

Op de foto van Robert Gras: Brenda Weber, die dit weekeinde zes keer scoorde.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.