Nieuwsbericht

Lastig weekeinde ZVL-BAM

Het was een lastige dubbel voor ZVL-BAM dit weekeinde. En dan ging het niet zozeer over de tegenstanders, maar meer over de omstandigheden. Zo bleek zaterdag dat Leiden echt aan een nieuw zwembad toe is. Zondag was het de lange reis, even op en neer naar Nijverdal, die de extra belastende factor vormde.

Door een storing in het Vijf Meibad bleek op zaterdag dat de watertemperatuur tot subtropisch niveau was gestegen. Door direct optreden van het personeel van het Sportbedrijf kon nog koud water worden bijgemengd, maar toch was de temperatuur voor wedstrijden 'niet optimaal', om nog maar te zwijgen over de luchttemperatuur.

Onder deze omstandigheden kwam Polar Bears op visite. En het leek er op dat de Beren beter bestand waren tegen deze temperaturen. De vrouwen uit Ede gaven ZVL-BAM uitstekend tegenstand en leken ook twee perioden lang de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Halverwege stonden de Beren weliswaar één doelpunt achter op de thuisploeg, maar leek er nog alle kans op een onverwachte en ongewenste verrassing voor ZVL-BAM. Toch bleef de ploeg van Koen Plasmeijer keihard doorwerken en liet zich niet intimideren. Met veel inzet hadden was al een achterstand weggewerkt en de ingeslagen weg werd met hard werken voortgezet, zodat aan het eind toch een 15-12 winst mocht worden opgetekend.

Zondagochtend werd de reis naar Nijverdal ondernomen. In het fraaie, maar vooral heerlijk frisse bad van Het Ravijn stond een lastige wedstrijd op het programma, een voorproefje van de bekerfinale op 22 maart. Daar bleek maar weer hoe belangrijk een goed bad is voor goede prestaties. Weliswaar nam de thuisploeg een voorsprong, maar ZVL-BAM was geen moment uit het veld geslagen. De ploeg wist goed aan te klampen en speelde zich met veel overtuiging terug naar een gelijke stand van 7-7 aan het einde van de derde periode. In de laatste periode wist Het Ravijn weer op voorsprong te komen en met nog één minuut te gaan 'regelde' de thuisploeg een 5 meter, die foutloos werd ingeschoten en voor de eindstand van 10-8 zorgde. ZVL-BAM aanvaardde de thuisreis dus met lege handen.

ZVL-BAM – Polar Bears 15-12 (4-5, 4-2, 2-2 en 5-3)
Doelpunten ZVL: Brenda Weber 5, Britt van Dam 3, Marloes Cabout 2, Anne Paardekooper, Kitty-Lynn Joustra, Melanie Langejans, Brigitte Sleeking en Roline Schuijt.

Het Ravijn - ZVL-BAM 10-8 (4-2, 2-2, 1-3 en 3-1)
Doelpunten ZVL: Marloes Cabout 2, Brigitte Sleeking 2, Marianne de Groot, Kitty Lyn Joustra, Brenda Weber en Britt van Dam.

Op de foto van Robert Gras: Brenda Weber, die dit weekeinde zes keer scoorde.