Nieuwsbericht

Lightning verliest openingsduel

Lightning Leiden heeft de eerste wedstrijd op het hoogste niveau verloren. In Hilversum waren de Hurricanes met 34-17 te sterk.

Lightning kreeg als eerste de kans om aan te vallen, maar die poging eindigde al snel in een interception. Hilversum nam daarna snel de leiding door een goede combinatie van running en passing plays. Omdat de PAT gemist werd bleef het bij een 6-0 voorsprong.

De tweede aanval van Lightning verliep een stuk beter maar stokte uiteindelijk op de 30 yard lijn van Hilversum. Om toch nog iets uit deze drive te halen werd gekozen voor een lange fieldgoal poging die er via de linker upright inging: 6-3.

Zo bleef het spel in de eerste helft heen en weer gaan. Beide verdedigingen hadden moeite met het gevarieerde aanvalsspel van de tegenstander. Telkens als Hilversum wist te scoren, kwam Leiden direct weer terug. Doordat Lightning vlak voor rust voor de derde keer terug was gekomen en de ruststand op 20-17 had bepaald gingen ze met een redelijk goed gevoel pauzeren.

Hilversum kreeg echter na rust als eerste de bal en wist na een lange drive, die bijna het hele derde kwart in beslag nam, de score opnieuw uit te bouwen: 27-17. Dit keer had de Leidse aanval hier geen antwoord meer op. En hoewel de verdediging in de tweede helft beter vat had op de running game van Hilversum, lukte het de Hurricanes toch om via de lucht nog een keer te scoren: 34-17. Dit bleek ook de eindstand te zijn, hoe hard Leiden ook probeerde nogmaals terug te komen.

Hoewel Lightning uiteraard teleurgesteld is in het resultaat, putten de Leidse ploeg toch moed uit het feit dat voor een groot deel van de wedstrijd getoond is dat men mee kan doen op het hoogste niveau.

Over twee weken, op 15 februari, speelt Lightning zijn eerste thuiswedstrijd. Dat belooft een loodzware opgave te worden, want de regerend landskampioen Alphen Eagles komt op bezoek.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.