Nieuwsbericht

Drie uit twee voor ZVL-BAM

Na de bekerwedstrijden tussen ZVL-BAM en GZC Donk van een week eerder werden drie speelsters geschorst door de KNZB. Eén speelster van GZC Donk en twee van ZVL-BAM. Dit zou natuurlijk consequenties hebben voor de wedstrijden van dit weekend, waarbij beide teams weer tegen elkaar moesten aantreden, maar nu voor de competitie. ZVL kwam ook zaterdag al in actie. Het weekeinde leverde drie punten op.

Aan Goudse zijde bleek iedereen alweer speelgerechtigd. Marianne de Groot van ZVL bleef nog aan de kant om haar straf van drie wedstrijden uit te zitten met naast haar Malissa van Rijn die vier wedstrijden werd geschorst.

Een behoorlijke aderlating dus, die op zaterdag nog niet direct voelbaar werd toen ZVL-BAM aantrad in Barendrecht tegen ZPB. Met in de gelederen debutante Roline Schuijt speelde ZVL een zakelijke wedstrijd die zonder problemen werd gewonnen. De wedstrijd werd zuinig gespeeld en er werd goed met de kansen omgegaan, zodat een simpele 6-13 overwinning de boeken in ging.

Op zondag gooide ZVL-BAM het over een geheel andere boeg. “Je moet elke wedstrijd in je voordeel proberen om te zetten”, gaf coach Koen Plasmeijer zaterdag nog aan in de voorbeschouwing. Zondag bleek hij echter geveld door een virus en liet het coachen over aan echtgenote Iefke van Belkum (foto). In haar team traden Melanie Langejans, ChrissyJo Thomlinson en Danique Gras aan. De vaste kern stak veel tijd in een goede begeleiding van de jeugdspeelsters, daar het resultaat van de wedstrijd op voorhand eigenlijk al bepaald was door het ontbreken van drie basisspeelsters. In een rustig gespeelde wedstrijd ranselde Jalou Vanhelsuwé, nadat ze in de derde periode het doel had overgenomen van Anne Heinis, nog een 5 meter het doel uit, maar de winst ging ruim naar de ploeg uit Gouda.

ZPB H&L Productions – ZVL-BAM 6-13
Periodestanden: 2-4, 1-3, 1-3, 2-3
Doelpunten ZVL-BAM: Marloes Cabout 4, Anne Paardekooper 3, Britt van Dam 2, Brigitte Sleeking 2, Femke Aan en Kitty-Lynn Joustra.

ZVL-BAM – GZC Donk 5-15
Periodestanden: 1-3, 2-5, 1-4, 1-3
Doelpunten ZVL-BAM: Danique Gras, Melanie Langejans, Brenda Weber, Anne Paardekooper en Britt van Dam.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.