Nieuwsbericht

DIOK te sterk voor Oemoemenoe

Voor het eigen thuispubliek won DIOK zaterdag met 31-10 van het Zeeuwse Oemoemenoe. De try’s kwamen op naam van Guntars Bruveris (2x), Tjebbe Jehee, Thom de Ruijter en Ross Bennie-Coulson, terwijl Bas Leupen drie van de vijf conversies raak schoot. Oemoemenoe kon daar tot de laatste twintig minuten van de wedstrijd weinig tegenover stellen, maar kreeg toch nog een penalty-try als beloning voor de inzet. De 31-10 was dan ook een goede weergave van de verhoudingen in het veld.

In de vijfde minuut stuurde scrum-half Freek de Romijn met een prachtige inside pass Diego Duijn de diepte in, en dat leidde meteen de eerste try in. Duijn strandde halverwege de 22m, maar enkele rucks later was het Guntars Bruveris die van dichtbij over de tryline kon schuiven. Bas Leupen schoot uit een lastige hoek de conversie raak, en zo stond DIOK al snel met 7-0 voor. Oemoemenoe schoot vijf minuten later een penalty raak, maar daarna bleef het lang stil op het scorebord. Pas in de vijfendertigste minuut kende DIOK een opleving toen Tjebbe Jehee voor DIOK’s tweede try tekende. Ook de conversie was raak, en zo kwam DIOK 14-3 voor. Vijf minuten later was het wederom prop Guntars Bruveris die kon scoren, uit een situatie die bijna identiek was aan die bij zijn eerste try van de middag. Dit bracht de score op 19-3 en dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging DIOK vol gas verder om zo snel mogelijk de overwinning veilig te stellen. Center Thom de Ruijter creëerde met een mooie dummy-pass een gaatje voor zichzelf, waarna hij nog 20 meter voluit moest sprinten om bij de hoekvlag te kunnen scoren: 24-3. Het bonuspunt was daarmee binnen, maar DIOK wilde meer. Hooker Ross Bennie-Coulson bekroonde een sterk optreden met een beauty van een try. Na een mooie steal ter hoogte van de middenlijn sprintte hij richting palen met Tjebbe Jehee in support. Na een één-tweetje mocht Ross Bennie-Coulson het zelf onder de palen afmaken, waarmee de conversie voor Bas Leupen ook een cadeautje werd: 31-3.

In de laatste twintig minuten van de tweede helft sloeg het weer en daarmee ook het spelbeeld om. De hagelstenen kwamen met bakken uit de hemel toen DIOK voor het eerst in de wedstrijd serieus onder druk kwam te staan. Invaller Mark van As werd met geel geslachtofferd voor de vele overtredingen in en om de ruck. Met veertien man had DIOK daarna moeite om Oemoemenoe van het scoren af te houden. Na de zoveelste overtreding van DIOK vlak voor de tryline had scheidsrechter Visser er genoeg van: penalty try voor Oememenoe. Ook de conversie ging raak, en met 31-10 maakten de Zeeuwen zich op voor een laatste wanhoopsoffensief. DIOK hield daarna echter goed stand en dus bleef het tot het laatste fluitsignaal 31-10. Een degelijke overwinning waar weinig op af te dingen valt. Nu breekt voor de meeste DIOK-spelers een periode van rust aan, want i.v.m interlandrugby ligt de competitie tot begin maart stil.

Op de foto van Els Barnas: Hooker Ross Bennie-Coulson, die een prachtige try scoorde.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.