Nieuwsbericht

Onnodig verlies Scylla-mannen

De playoffs voor het Nederlands kampioenschap tafeltennis zijn begonnen. Zondag speelde het eerste mannenteam van het Leidse Scylla de eerste thuiswedstrijd tegen ITASS DTK’70. Het werd een 2-4 nederlaag. Onnodig, vond ook coach Gerhard Kraij. De punten voor Scylla werden binnen gehaald door een ouderwets sterk spelende Thomas Bénit (foto). Tegen zowel Michel de Boer als Bas Hergelink liet hij krachtig spel zien, met snoeiharde passeerslagen. Zijn teamgenoten Benjamin Xu en Olivier Altenburg konden hem echter onvoldoende steunen. Terwijl er toch kansen lagen tegen de derde man van DTK’70, de in Nederland nog onbekende Ahmad Al-Mohannadi. De tafeltennisser uit Qatar bleef in Leiden redelijk makkelijk op de been. Toch zag coach Kraij ook lichtpuntjes: “Het mooie is natuurlijk dat Thomas weer heeft laten zien dat hij er staat. Benjamin en Olivier speelden vooral in hun openingspartijen onder hun kunnen. Daarna werd het beter. Ik denk dat we nog wel kunnen stunten deze playoffs.”

De vrouwen van Scylla lieten in de eredivisie B zien waar ze toe in staat zijn. Door de blessure van kopvrouw Kim Vermaas werden de playoffs dit jaar gemist door de ploeg die normaal gesproken mee zou doen om het kampioenschap. Nu Vermaas weer hersteld is, is ook duidelijk hoe sterk het team is. Te sterk in ieder geval voor de eredivisie B, zo ondervond tegenstander GTTC uit Groningen, dat zonder kopvrouw Shuhan Men was afgereisd naar Leiden. Het werd een eenvoudige 6-0 overwinning voor Scylla waarop weinig was af te dingen. Hiermee lieten Kim Vermaas, Marlotte Staps en Marie Depuydt geen onduidelijkheid over hun doelen van dit seizoen: “We gaan voor de eerste plek. Met deze overwinning hebben we een mooie stap gemaakt”, aldus Depuydt.

Zorg en Zekerheid Leiden haalt Carrington Love

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft ook de tweede Amerikaan aangetrokken. Na eerder deze week rond te zijn gekomen met Clayton Vette, heeft nu Carrington Love een contract voor één seizoen getekend. De 23-jarige spelverdeler komt over van het Duitse Kirchheim Knights.

Carrington Love (geboren 6 januari 1994) bracht zijn vier collegejaren door bij de University of Wisconsin-Green Bay uit de Horizon League. In zijn vierde en laatste jaar was hij gemiddeld goed voor 17.3 punten, 3.6 assists, 2.7 rebounds en 2.6 steals. Met de Green Bay Phoenix kwam Love uit tegen sterke universiteitsteams als Georgia Tech, Valparaiso, Akron en Stanford. Tegen die laatste ploeg tekende Love voor 32 punten.

Zijn volgende bestemming was Kirchheim Knights, een ploeg uit de Duitse Pro-A, het één na hoogste niveau in Duitsland. De 1.86 meter lange Love noteerde in Duitsland gemiddelden van 14.0 punten, 6.9 assists, 4.3 rebounds en 2.2 steals. Love was de assist leader van de Pro-A, bij de steals kwam de goede verdediger op de derde plaats uit.

Love behoorde in de Pro-A bij de beste drie guards van de competitie. De Amerikaan is erg snel met de bal en voelt zich als een vis in het water bij open court situaties. In één-tegen-één situaties is hij moeilijk af te stoppen. Love is een echte Amerikaanse spelverdeler die graag een actie maakt om vervolgens zelf te scoren of een teamgenoot in stelling te brengen. Michael Mai, de coach van Love in Duitsland, eist een goede instelling en bereidheid tot hard werken van zijn spelers. Love voldeed volledig aan de wensen van zijn coach.

Met de komst van Carrington Love telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu negen spelers. Eerder waren Clayton Vette, Rens Butter, Marijn Ververs, Sergio de Randamie, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jessey Voorn al vastgelegd.